News

Christian Ciocan, scandal în secția de poliţie: a fost prins fără RCA şi ITP. Colegii i-au luat permisul. Video

Fostul purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, Christian Ciocan, a făcut scandal la secția de poliție după ce a fost prins fără RCA și ITP, iar colegii l-au lăsat fără permis.
07.07.2021 | 12:10
Christian Ciocan scandal in sectia de politie a fost prins fara RCA si ITP Colegii iau luat permisul Video
ADVERTISEMENT

Christian Ciocan, fostul purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, a rămas fără permisul auto după ce a fost prins de colegii săi polițiști că a comis mai multe încălcări ale legii.

Ulterior, acesta apare într-o filmare în interiorul Secției 4 de Poliție, unde se contrează cu mai mulți colegi. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

ADVERTISEMENT

Christian Ciocan, fost purtător de cuvânt la Poliția Capitală, prins fără RCA şi ITP

Potrivit sindicatului Europol, Ciocan ar fi pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul ”Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze.

După ce l-au oprit, agenții au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului.

ADVERTISEMENT

Date fiind cele șapte abateri constatate, Ciocan a fost amendat cu suma de 6.000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Sindicaliștii de la Europol afirmă că Ciocan ocupă în prezent o funcție de director în cadrul Ministerului de Interne.

ADVERTISEMENT

”Așteptăm cu mare interes reacția MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speță manifestat. Rușine, Christian Ciocan!”, scriu sindicaliștii în mediul online.

Christian Ciocan, scandal în secția de poliţie

Deplasat la Secția 4 Poliție din Capitală, Christian Ciocan apare într-o filmare în care se contrează cu colegii săi pe această temă.

ADVERTISEMENT

Fostul purtător de cuvânt al instituției Poliției pare foarte supărat și are un dialog aprins cu agenții din sediu.

”Domnule, domnule, văr rog foarte mult, din acest moment vreau să discut cu orice altă persoană, numai cu dumneavoastră nu. V-am spus că sunt coleg… Eu v-am spus cine sunt, mi-am declinat identitatea tocmai ca să înțelegeți cine sunt. Eu ies de sub duș și mă duc la un televizor ca să vorbesc despre o chestiune de poliție”, îi spune Ciocan agentului.

”Deocamdată dumneavoastră sunteți un contravenient”, vine replica polițistului.

Apoi, Ciocan insistă: ”Băi băieți, dacă nu înțelegeți regulile de circulație, lăsați-vă tată de circulație. Care e problema cu accesul interzis? Sunt pe niște străzi pe care nu le cunosc, ce Dumnezeu!?”

În momentul în care este întrebat de ce s-a urcat la volan și a condus o mașină fără ITP și asigurare, Ciocan continuă să îi certe pe agenți: ”Care e problema? E mașina tatălui meu! Mi-ați făcut morală, m-ați înnebunit.”

Mesajul complet al sindicatului polițiștilor Europol:

”Cms. șef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție.

Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea.

Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului.

Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Îi felicităm pe colegii Secției 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înțelege cum își permit niște agenți să îl amendeze și să îi țină morală. Acest incident este dovada vie că vremurile se schimbă în sistem iar legea este aplicată indiferent că vorbim despre cms. șef Ciocan sau despre un simplu cetățean.

Așteptăm cu mare interes reacția MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speță manifestat. Rușine Christian Ciocan!”

ADVERTISEMENT