Fotbal international

Christian Eriksen a ajuns surplus la Inter Milano: „Nu se integrează în sistemul lui Conte”

29.11.2020 | 13:53
Christian Eriksen a ajuns surplus la Inter Milano Nu se integreaza in sistemul lui Conte
ADVERTISEMENT

Christian Eriksen a ajuns surplus la Inter Milano, în ciuda faptului că a fost prezentat ca un mare plus pentru echipă în momentul sosirii. Directorul executiv al lui Inter, Giuseppe Marotta, a declarat că jucătorul danez nu se integrează în sistemul lui Conte.

Inter Milano l-a transferat pe Christian Eriksen la începutul acestui an de la Tottenham Hotspur, pentru suma de 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Mutarea a fost sortită eșecului încă de la început, ținând cont că Eriksen nu s-a conformat cerințelor disciplinare ale lui Mourinho în Anglia, la Milano exigența fiind la același nivel sub comanda lui Antonio Conte.

Starul care a ajuns surplus la Inter: „Eriksen nu se integrează în sistemul lui Conte”

“Dacă până în prezent a evoluat puțin, atunci Eriksen dorește să plece. Trebuie să fie o despărțire fără resentimente pentru vreo parte, a fost un transfer pozitiv, dar care nu a funcționat din raționamente tehnico-tactice. Este Eriksen util în perioada de transferuri din ianuarie? Pot spune că este funcțional.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă astfel de situații. Este plină istoria fotbalului de astfel de cazuri, sunt mulți jucătorii care nu se potrivesc modului de organizare tehnico tactic, iar asta este decizia antrenorului. La începutul anului am profitat de o ofertă. Eriksen pentru 20 de milioane de euro, un jucător bun la prețul corect.

Apar anumite obstacole apoi și este indatorirea și dreptul antrenorului de a selecta cei 11 jucători care oferă cele mai bune garanții pentru jocul și rezultatele echipei. Dacă avem vreun înlocuitor în minte acum? Evaluăm oportunitățile care apar, nu este ușor să selectezi jucători care se integrează în filozofia noastră”, a declarat Giuseppe Marotta, directorul executiv al lui Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Eriksen la Inter, o mutare nepotrivită

Christian Eriksen a evoluat în 35 de partide pentru Inter Milano, a marcat 4 goluri și a oferit 3 pase decisive, o statistică slabă pentru danezul în vârstă de 28 de ani. Privit în trecut ca un jucător capabil să ajungă la nivelul din trecut al lui Michael Laudrup, acesta a eșuat în încercarea de a se ridica la nivelul așteptărilor.

Antonio Conte folosește la Inter un sistem 3-5-2, în care poziția lui Eriksen este ocupată de Nicolo Barella. Italianul, fără un nivel tehnic precum al lui Eriksen, compensează prin randamentul de pe teren îndeplinind cu aceeași energie ambele faze. Barella efectuează imediat pressing avansat atunci când echipa sa pierde mingea și susține neîncetat perechea ofensivă din atac.

ADVERTISEMENT

Dacă vârful triunghiului median are un titular cert în Nicolo Barella, Brozovic și Vidal sunt de neclintit din mijlocul terenului formând combinația perfectă din fața celor 3 fundași centrali. În acest caz, plecarea de la Inter rămâne singura soluție pentru Eriksen, care poate străluci în alt sistem de joc, dar în niciun caz la Inter, sub comanda lui Antonio Conte.

ADVERTISEMENT