Life

Christian Sabbagh, dezvăluiri despre fiul său cu autism: ”Ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile”

Christian Sabbagh, detalii despre băiatul său care suferă de autism. Cât de costisitoare sunt terapiile pe care le face micuțul.
02.03.2023 | 10:05
Christian Sabbagh dezvaluiri despre fiul sau cu autism Ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile
Christian Sabbagh, detalii despre băiatul său care suferă de autism. Cât de costisitoare sunt terapiile. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Renumitul prezentator de la Kanal D a făcut o serie de dezvăluiri despre fiul său în vârstă de 4 ani care a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autism. Vedeta spune că ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile micuțului.

Christian Sabbagh, detalii despre băiatul său care suferă de autism. Cât de costisitoare sunt terapiile

Christian Sabbagh a observat că băiețelul său are o problemă la 3 ani pentru că nu vorbea, în ciuda faptului că mergea la grădiniță. Așa a aflat jurnalistul că micuțul are o problemă medicală, iar de atunci mergem zilnic la terapie.

ADVERTISEMENT

Fiul jurnalistului stă aproximativ 6 ore în cabinetele medicilor specializați pe partea de autism, vedeta subliniind că întregul proces este unul de lungă durată și extrem de costisitor. Din păcate, statul român achită doar o mică parte din tratament.

„Cred că am aplicat toate terapiile existente pentru tulburările din spectrul autist. Dar copiii sunt diferiți și o terapie care dă rezultate într-un caz poate fi ineficientă în altul. Acum avem o nouă echipă de terapeuți și se pare că suntem pe drumul cel bun.

ADVERTISEMENT

Dar terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani, iar evoluția o vezi în timp. Extrem de costisitoare. Un proces terapeutic în aceste cazuri depășește câteva mii de lei lunar, depinde de câte ședințe are nevoie copilul.

Ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile unei familii care se confruntă cu o asemenea încercare”, a declarat Christian Sabbagh care a avut nevoie de timp să asimileze toate informațiile, pentru revista unica.ro.

ADVERTISEMENT

Christian Sabbagh, implicat în recuperarea fiului

Christian Sabbagh are încredere că băiețelul său va fi mai bine datorită tratamentelor pe care le realizează de mai bine de un an de zile. Jurnalistul este extrem de implicat în recuperarea fiului care nu a fost scos din colectivitate.

Micuțul merge în continuare la grădiniță în prima parte a zilei și apoi prezentatorul de la Kanal D îl duce la recuperare. În aceeași notă, Iulia, soția moderatorului, a mărturisit că nu vede autismul ca pe o problemă reală.

ADVERTISEMENT

După mediatizarea diagnosticului Christian Sabbagh a transmis că a primit numeroase mesaje din partea internauților, asta pentru că sunt foarte mulți copii care în momentul de față suferă de această tulburare de spectru autism.

ADVERTISEMENT