Sport

Christoph Daum îl contrazice pe Victor Pițurcă: „Important este meciul cu Armenia”! Ce părere are despre jocul cu Germania

Naționala de fotbal a României joacă vineri, 8 octombrie, de la ora 21.45, al șaptelea meci în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal care va avea loc anul viitor în Qatar, dar Christoph Daum crede că importantă e partida cu Armenia, de luni.
08.10.2021 | 11:43
Christoph Daum il contrazice pe Victor Piturca Important este meciul cu Armenia Ce parere are despre jocul cu Germania
ADVERTISEMENT

În zilele care au precedat partida, foarte multe persoane apropiate fenomenului și-au exprimat punctul de vedere vizavi de această confruntare. Victor Pițurcă, fost selecționer al primei reprezentative, consideră că echipa trebuie să trateze meciul pentru a-l câștiga, nu să primească puține goluri.

Christoph Daum vede meciul cu Armenia ca pe o finală pentru locul 2

În schimb, alt om care a fost pe banca tehnică a naționalei, germanul Christoph Daum (67 de ani), este de părere că Mirel Rădoi trebuie să se concentreze pe meciul cu Armenia, pe care trebuie să-l câștige indiferent de rezultatul cu Germania.

ADVERTISEMENT

Pentru naționala României cel mai important meci va fi cel împotriva Armeniei, finala pentru locul 2. Orice punct împotriva Germaniei va fi un bonus, însă chiar dacă va obține o remiză sau o victorie surprinzătoare la Hamburg, România trebuie să învingă Armenia.

Deci, concentrarea este mai mult pe meciul cu Armenia, iar împotriva Germaniei este mai mult pentru prestigiu, pentru imagine. Cred în naționala României că va ajunge în play-off”, a declarat Christoph Daum pentru Gazeta Sporturilor.

ADVERTISEMENT

Germanul crede că „tricolorii” vor juca pe contraatac cu elevii lui Flick

În condițiile în care continuă să urmărească activitatea echipei naționale a României, dar și pe cea a jucătorilor care evoluează în străinătate, fostul selecționer al naționalei României este convins că Rădoi va folosi cinci jucători în apărare și un singur atacant, „reacționând pe contraatac”.

În ceea ce privește lipsa de coeziune a jucătorilor de la națională, Daum crede că asta se datorează faptului că „Rădoi este în continuare în căutarea celei mai bune formații. Din această cauză prezintă întotdeauna jucători noi pentru echipa națională”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul german a continuat. „Naționala României încă suferă, deoarece competiția internă nu este atât de puternică la nivel înalt. O singură echipă românească s-a calificat în Conference League.

Nicio echipă nu a intrat în Europa League și nu a avut măcar nicio șansă pentru Champions League”.

ADVERTISEMENT

Lipsa investiției la nivel de copii și juniori

De precizat că președintele federației române, Răzvan Burleanu, a declarat exact același lucru la începutul lunii trecute, înaintea meciului pe care tricolorii l-au jucat în Islanda, tot în preliminariile Campionatului Mondial.

Performanţa naţionalei este oglinda performanţei cluburilor. Dacă echipele de club nu vor reuşi să facă faţă în Europa, atunci vom avea mari dificultăţi în ceea ce îi priveşte pe jucătorii proveniţi din campionatul intern.

De aceea ne interesează foarte mult ca pe viitor să nu mai fim puşi în această situaţie, mă refer la faptul că avem o singură echipă participantă în cupele europene”, spunea șeful FRF.

Alt motiv găsit de Daum pentru care naționala nu are rezultatele dorite de suporteri este lipsa investiției la nivel de copii și juniori. „Numai Hagi, la Farul Constanța, și Universitatea Craiova investește mult în tineret.

Sunt convins că Federația Română de Fotbal acordă mult ajutor cluburilor, dar cu toate astea nu există o cooperare reală, așa cum ne confruntăm cu această problemă în politică și economie.

România are mult potențial, iar întrebarea este: cine este cu adevărat dispus să lucreze împreună pentru viitorul fotbalului românesc, nu numai pentru avantajul individual?”, s-a întrebat antrenorul german.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,58 este cota pentru „1 solist și marchează ambele echipe” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT