Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cinci ani ca să iei licența Pro în România? Dezbatere încinsă în studioul Fanatik SuperLiga. „Doi sunt suficienți”

Invitații lui Horia Ivanovici la emisiunea FANATIK SUPERLIGA au dezbătut intens pe tema acordării Licenței Pro în România.
18.04.2024 | 06:52
Cinci ani ca sa iei licenta Pro in Romania Dezbatere incinsa in studioul Fanatik SuperLiga Doi sunt suficienti
Dezbatere aprinsă pe tema timpului necesar acordării Licenței Pro în România. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB are ca și acontat titlul de campioană în această ediție a SuperLigii după victoria din deplasare cu CFR Cluj, iar dilema care se naște acum e următoarea: al cui e meritul principal în realizarea acestei performanțe? Al patronului Gigi Becali, al lui Mihai Pintilii, tehnicianul fără Licență Pro, sau al lui Elias Charalambous, antrenorul principal din acte al clubului „roș-albastru”?

Dezbatere încinsă în studioul Fanatik SuperLiga: „Cinci ani ca să iei Licența Pro în România sunt prea mulți!”

Plecând de la această întrebare, s-a iscat o discuție aprinsă între Horia Ivanovici și invitații săi de la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30. Tema dezbaterii? Una extrem de controversată și la modă: timpul necesar pentru a obține Licența Pro în România.

ADVERTISEMENT

„Vorbeam cu Mihai Stoichiță și i-am spus: «Voi nu sunteți sănătoși acolo, la Federație? Cum să dureze cinci ani să iei Licența Pro? Pe bune, cinci ani? Faceți doi ani. Faceți ceva, că în cinci ani dispare planeta asta, nu vedeți ce se întâmplă în jurul nostru?»”, a deschis discuția moderatorul Horia Ivanovici.

„Gândește-te că dacă nu o faci din timp și te lași de fotbal la 35 de ani, te apuci de antrenorat la 41 de ani”, a identificat Dănuț Lupu una dintre problemele majore cu care se confruntă fotbaliștii retrași din activitate la o vârstă înaintată.

ADVERTISEMENT

„Cât ar fi «Cobra», după părerea ta? Cât ar trebui să fie școala? Eu zic că doi ani…”, l-a întrebat moderatorul și pe fostul mare fotbalist Adrian Ilie, iar acesta a venit cu o soluție de compromis: „Doi ani, dar să fie condițiile mai rigide. Adică să îndeplinești mai multe lucruri ca să primești licența”.

„Cinci ani e mult. Și stai puțin, Licența C nu e valabilă la Federație din câte am înțeles. E un circ… Îți trebuie carnet de antrenor. Trebuie să faci și cursurile pentru carnetul de antrenor.

ADVERTISEMENT

Eu știu pentru că băiatul meu s-a apucat de Școala de Antrenori. Întâi trebuie să-ți faci un curs de instructor sportiv. După ăla, trebuie să ai Licența C. Apoi, ca să faci Licența B, trebuie să te înscrii la Școala de Antrenori. Trebuie să o faci pe aia…

După aia faci Licența B, Licența A și abia apoi dai pentru Licența Pro. I-am zis lui fi-miu: «Te faci și tu antrenor pe la 45 de ani!»”, a dezvăluit Dănuț Lupu etapele pe care trebuie să le parcurgă un aspirant la Licența Pro până intră în posesia acesteia.

ADVERTISEMENT

„Păi dacă tot vor antrenor cu experiență, să se apuce la 60 de ani toți”, a glumit Adrian Ilie, invitatul permanent al FANATIK SUPERLIGA, emisiune disponibilă în premieră pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 17:30.

„Dane, îi crește barba… Ca lui Merlin îi crește barba. Sau ca lui Gandalf. Doamne, Doamne… Îmi scrie Dragoș Sterpu din Spania: «Eu în 5 ani am făcut Facultatea de Mate-Info»”, a închis discuția pe subiect Horia Ivanovici, pe același ton de glumă amară.

Dezbatere încinsă în studioul Fanatik SuperLiga

ADVERTISEMENT