Life

Cinci destinații din Grecia mai puțin cunoscute, dar superbe. Sunt perfecte pentru turiștii români

Cinci destinații turistice din Grecia nu atât de populare, dar cu peisaje de vis. Sunt perfecte pentru românii care își planifică vacanța.
31.03.2023 | 18:06
Cinci destinatii din Grecia mai putin cunoscute dar superbe Sunt perfecte pentru turistii romani
Ioannina și Mani, două destinații turistice superbe din Grecia. Foto: colaj Fanatik/ Twitter
ADVERTISEMENT

Aceste cinci destinații turistice din Grecia sunt perfecte pentru românii care își planifică de pe acum vacanța de vară. Nu sunt atât de cunoscute precum altele, dar sunt de-a dreptul superbe și merită să fie vizitate.

Destinații din Grecia mai puțin cunoscute. Sunt perfecte pentru vacanță

Grecia oferă turiștilor români destinații superbe în care să-și petreacă vacanța. Multe dintre aceste locuri au peisaje superbe, iar prețurile sunt accesibile. Chiar dacă țara adună anual mii de vizitatori, există și locații de care este posibil să nu fi auzit până acum. 

ADVERTISEMENT

De exemplu, Peninsula Mani, situată în partea de sud a Greciei. Aici, orașele sunt amplasate pe culmile dealurilor și oferă o vedere spectaculoasă asupra mării. Turiștii români au ocazia să viziteze, să cunoască obiceiurile localnicilor, dar și bucătăria tradițională- una dintre cele mai vechi din țară.

În Mani, oamenii locului dețin povești cu pirați și comori pierdute. Aeropolis, cu aleile sale de piatră ce duc spre Peșterile Diros, dar și Peștera lui Vlychada, veche de 2-3 milioane de ani, merită cel puțin o șansă.

ADVERTISEMENT

Printre cele cinci destinații superbe din Grecia se numără și Ioannina- orașul legendelor. Capitala regiunii Epir este construită chiar în jurul lacului Pamvotida. Castelul din această locație este unul impunător, fiind și cea mai veche fortăreață.

Cine își dorește să trăiască pentru puțin timp ca un adevărat pașă este invitat să petreacă câteva zile la Ioannina, să cunoască povestea de dragoste dintre Ali Pașa și Kyra-Frosini și să se bucure de numeroasele magazine de bijuterii.

ADVERTISEMENT

Locuri din Grecia de care puțini oameni au auzit, dar merită vizitate

Itaca este patria mitică unde au trăit Ulise și soția sa, Penelope. Amplasată la 2 km în nord-estul insulei Kefalonia, reprezintă una dintre destinațiile ideale pentru o călătorie în Grecia. Marea se îmbină mutele, oferind numeroase posibilități de petrecere al timpului, iar colecția Arheologică Stavros din Pilikata este una dintre cele mai mari atracții.

Un alt tărâm mitic este Samotracia, situată lângă Troia. Legenda spune că zeul Poseidon este cel care s-a stabilit pe vârful Muntelui Saos, de unde a urmărit războiul troian. Insula este consacrată pentru cascadele și bazinele sale de piatră, dar și pentru comorile arheologice și vasta istorie.

ADVERTISEMENT

Chios, una dintre cele mai mari insule ale Mării Egee, este locul unde se produce masticul „magic”. Rășina naturală care se găsește doar în acest loc din Grecia este utilizat în domeniul medicinei, stomatologiei și cosmeticii. În piața centrală se găsesc cele mai multe dulciuri și gemuri. De asemenea, este cunoscută că locul de baștină al lui Homer, scrie greektraveltellers.com.

ADVERTISEMENT