Life

Insula din Grecia de care n-ai auzit până acum. Are peisaje de vis și nu e deloc scumpă

Locul din Grecia pe care l-ai trecut cu vederea. Zona are priveliști spectaculoase și este avantajoasă din punct de vedere financiar.
26.03.2023 | 11:50
Insula din Grecia de care nai auzit pana acum Are peisaje de vis si nu e deloc scumpa
Locul din Grecia pe care l-ai trecut cu vederea. Zona are priveliști spectaculoase și este avantajoasă din punct de vedere financiar. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Insula din Grecia de care n-ai auzit până acum. Are peisaje de vis și nu e deloc scumpă. Este o regiune pe care merită să o treci pe listă pentru vara lui 2023 dacă vrei să te bucuri de relaxare, liniște și plimbări frumoase.

Locul din Grecia pe care l-ai trecut cu vederea. Zona are priveliști spectaculoase și este avantajoasă din punct de vedere financiar

Locul din Grecia pe care l-ai trecut cu vederea până acum este Koufonisia care este, de fapt, un complex format din două insule: Pano Koufonissi și Kato Koufonissi. Prima este locuită și are facilități turistice, în timp ce a doua este nelocuită și poate fi vizitată doar pentru o excursie la plajă.

ADVERTISEMENT

Regiunea aparține grupului de insule Ciclade. Insula grecească din Marea Egee este una îndepărtată, dar care le oferă turiștilor liniște, nisip fin, apă de un turcoaz superb și o atmosferă relaxantă. În plus, are o arhitectură inedită care te va încânta.

A devenit foarte populară în ultimii ani, centrul de activități fiind Chora, un sat mic care include cazare, taverne de pește și numeroase cafenele. De asemenea, în jurul insulei Koufonisia există plaje spectaculoase care nu trebuie ratate.

ADVERTISEMENT

Accesibile pe jos, cu barca sau cu bicicleta, plajele sunt perfecte pentru odihnă și pentru un bronz perfect. Insula Koufonisia are foarte multe zone de plajă, printre acestea numărându-se Pori, Italida și Fanos.

De asemenea, cei care ajung în zonă trebuie să știe că există și locuri pentru oaspeții care doresc discreție și locații retrase. Insula care se află în inima Mării Egee, între Naxos și Amorgosare, dispune de locuri pentru nudiști.

ADVERTISEMENT
Koufonisia, insulă din Grecia
Koufonisia, insulă din Grecia. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Koufonisia, insula din Grecia cu plaje spectaculoase

Pe Koufonisia se poate ajunge cu ferry-boat-ul din insula Naxos sau din Atena (portul Pireu). Insula din Grecia se mândrește cu cele mai spectaculoase plaje din Ciclade, dar și cu golfuri foarte frumoase, fotografiate frecvent de turiști.

Conform invacante.ro, arheologul Nikos Papadakis a făcut primele săpături arheologice pe insulă. Se întâmpla în anul 1976 când au fost descoperitte numeroase ruine din perioada elenistică și romană. Cel mai impresionat este un teatru.

ADVERTISEMENT

O noapte de cazare, în luna august, pentru o singură persoană este de circa 300 de lei, însă prețul poate crește în funcție de nevoile pe care le are fiecare turist în parte. Potrivit booking.ro, cine vrea să fie mai aproape de plajă trebuie să achite aproximativ 600 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: