News

Cinci lucruri petrecute ieri care au complicat meciul de azi Simona Halep – Alison Riske, de la Roland Garros

30.05.2018 | 01:14
Cinci lucruri petrecute ieri care au complicat meciul de azi Simona Halep  Alison Riske de la Roland Garros
ADVERTISEMENT

E miercuri, ziua a patra la Roland Garros, iar Simona Halep, liderul mondial în circutul WTA, nu a disputat încă niciun meci! Cel puțin nu până la ora 12:00, ora României, atunci când partida cu Alison Riske este programată pe Philippe Chatrier. 

Telenovela programării jocului și amânarea sa a fost prevestită de FANATIK.RO încă de la anunțul de luni seară. Era evident că meciul 5 al zilei era greu de a ajunge în punctul de a se disputa și dacă nu ar fi plouat timp de o oră, în condițiile în care înaintea sa au loc două meciuri de masculin, ce se dispută în sistemul 3 din 5 seturi, plus partida lui Rafa Nadal ce pornea de la 0-3 în setul 3, plus jocul de debut al Serenei.

ADVERTISEMENT

Una peste alta, un lucru e cert! Astăzi, indiferent de condițiile de joc, partida se va disputa, ținând cont că este primul meci programat pe Philippe Chatrier.

Cinci lucruri petrecute ieri care au complicat meciul de astăzi, ora 12:00, Simona Halep – Alison Riske, din turul 1 de la Roland Garros

FANATIK.RO însă vă propune înaintea meciului cinci lucruri pe care să le avem în vedere și de care să ținem cont (și poate un pic de teamă!) înaintea duelului care, în mod normal, nu are de ce să-i pună probleme Simonei Halep! Totuși, Roland Garros nu e un turneu normal, iar situația programării meciului româncei cu atât mai mult.

ADVERTISEMENT

I. Simona Halep a ajuns de o săptămână la Paris și nu a disputat niciun meci! Asta în condițiile în care, spre exemplu, Alexandra Dulgheru, care joacă tot astăzi în turul 2 cu Anett Kontaveit, are deja peste 10 ore petrecute pe terenurile de la Roland Garros!

II. Simona Halep – Alison Riske este singurul meci rămas nedisputat din turul 1 al competiției feminine! Toate celelalte jucătoare se pregătesc deja de turul 2, pe care îl vor disputa chiar azi, gen Svitolina sau Wozniacki, ce au deja un ascendent moral față de Halep.

ADVERTISEMENT

III. Prognoza meteo pentru miercuri, în zona Auteuil – acolo unde se află complexul Roland Garros, este cum nu se poate de proastă: de la ora 12:00 locală (13:00 în țară) încolo va ploua timp de câteva ore. Asta ar putea duce la întreruperea prelungită a meciului Simonei Halep, iar istoricul unor astfel de partide, oprite de ploaie, nu e deloc încurajator pentru campioana noastră

Ploile continua si miercuri, 30 mai, la Paris
Ploile continua si miercuri, 30 mai, la Paris

IV. Presiunea păstrării locului 1 este pe Halep, în condițiile în care toate celelalte 5 pretendente la coroana Simonei au jucat deja la Paris și s-au calificat.

ADVERTISEMENT
Simona Halep trebuie să atingă măcar semifinalele la Roland Garros pentru a spera la rămânerea pe locul 1 mondial
Simona Halep trebuie să atingă măcar semifinalele la Roland Garros pentru a spera la rămânerea pe locul 1 mondial

V. După ce 7 zile doar s-a antrenat, Simona Halep va disputa 2 meciuri în 2 zile, în ipoteza calificării în meciul cu Riske. Românca ar urma să dispute partida din turul 2, cu Taylor Townsend – ce a evoluat marți – joi, 31 mai.

ADVERTISEMENT