News

Cinci minori au intrat cu un BMW furat în gardul unei școli, în Reșița. Adolescenții au fugit de la locul accidentului

Cinci minori s-au oprit cu un BMW în gardul școlii. Mașina era furată. Cum au încercat adolescenții să scape de oamenii legii.
09.07.2023 | 16:29
Cinci minori au intrat cu un BMW furat in gardul unei scoli in Resita Adolescentii au fugit de la locul accidentului
Cinci minori au intrat cu un BMW furat în gardul școlii. Colaj Fanatik/ Sursa foto Facebook Loga N Yonut
ADVERTISEMENT

Cinci minori au intrat cu un BMW furat în gardul unei școli. Accidentul s-a produs, sâmbătă, în Reșita, după ce adolescenții au hotărât să sustragă mașina și să plece la o plimbare. La volanul autoturismului se afla un tânăr de 17 ani, care nu deține permis de conducere.

Cinci minori au intrat cu un BMW furat în gardul școlii

Patru băieți și o fată, toți minori, au pornit în cursa nebună. Însă, distracția s-a transformat într-un eveniment neplăcut pentru cei cinci adolescenți. La un moment dat, băiatul de 17 ani a pierdut controlul asupra volanului și a ajuns cu mașina în gardul metalic al unei școli.

ADVERTISEMENT

Din fericire, în urma coliziunii niciunul dintre minori nu a fost rănit. După producerea accidentului, panicați, au încercat să scape printr-o metodă neașteptată. Au scos plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale BMW-ului. Ulterior, au fugit de la locul incidentului.

În speranța că vor scăpa de oamenii legii, minorii au luat cu ei și certificatul de înmatriculare și cartea de identitate ale mașinii. Spre ghinionul lor, polițiștii au reușit să îi prindă la scurt timp de la sesizarea evenimentului rutier.

ADVERTISEMENT

Cum au fost prinși de polițiști

Agenții i-au identificat pe strada Eftimie Murgu pe toți cei cinci tineri dornici de aventură. Tot atunci, oamenii legii au constatat că băiatul de 17 ani avea asupra lui plăcuțele cu numerele de înmatriculare, certificatul și cartea de identitate.

„Din verificările efectuate s-a stabilit că tânărul de 17 ani ar fi condus autoturismul în cauză pe strada Sportului, din direcția bulevardul A.I.Cuza către Centrul Civic, având montate plăcuțele cu numerele de înmatriculare găsite asupra lui, iar, la un moment dat, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un gard metalic ce împrejmuiește o unitate de învăţământ.

ADVERTISEMENT

Ulterior, acesta împreună cu ceilalți patru ocupanți ai autoturismului ar fi scos plăcuțele cu numerele de înmatriculare, părăsind autoturismul în curtea unității de învățământ”, au transmis reprezentanții poliției.

Părinții adolescenților au fost anunțați cu privire la faptele comise de copiii lor. Aceștia au ajuns la sediul poliției pentru audieri. Deocamdată nu se cunosc detalii cu privire la circumstanțele în care minorii au sustras mașina.

ADVERTISEMENT

Cert este că băiatul de 17 ani nu deține permis de conducere, iar BMW-ul nu figura înmatriculat în circulație. Potrivit oamenilor legii, plăcuțele cu numerele de înmatriculare erau atribuite unei alte mașini. De asemenea, minorul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice sau drogurilor.

„Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, adaugă oamenii legii.

 

ADVERTISEMENT