Life

Cinci semne că partenerul tău nu e potrivit pentru tine. Cum să-ți dai seama de la început că o relație nu va merge

Aceste semne te vor ajuta să-ți dai seama dacă o relație va merge sau nu. Fugi imediat dacă noul partener face aceste lucruri.
23.03.2023 | 13:56
Cinci semne ca partenerul tau nu e potrivit pentru tine Cum sati dai seama de la inceput ca o relatie nu va merge
Cinci semne care arată că o relație nu va merge. Foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Aceste semne arată dacă o relație va merge sau nu! Se spune că dragostea e oarbă, dar specialistul avertizează ca aceste așa numite steaguri roșii sunt periculoase. Cum îți poți da seama dacă noul partener nu este potrivit pentru tine.

Prin aceste cinci semne îți dai seama dacă vei avea o relație de durată. Ce obiceiuri ale partenerului trebuie să te pună pe gânduri

Chiar dacă nu mereu sunt conștienți de asta, la început de relație, anumite semne ne arată dacă aceasta va fi sau nu de durată. Psihologul Ana Maria Ducuță a vorbit, în emisiunea Vorbește lumea, despre steagurile roșii pe care le putem identifica la o persoană.

ADVERTISEMENT

Primul semn care arată că o relație nu va funcționa este lipsa de angajament. „Eu îți spun ție la primele întâlniri că îmi doresc o relație și să fim împreună. Dar nu fac nimic să demonstrez asta. Uit să te caut. Te sun doar din când în când.

Doresc să ne vedem doar atunci când am eu chef, dar atunci când ai nevoie de mine, nu putem să ne vedem”, a explicat psihologul la Vorbește lumea, în aceeași ediție în care Shurubel a spus cum a fugit de iubita care i-a oferit un inel la a doua întâlnire. 

ADVERTISEMENT

Un alt semn pe lista celor care arată că o relație nu va funcționa este atunci când noul partener dă dovadă de lipsă de compasiune. „Tu ești cu mine, dar mie nu-mi pasă că tu ești bolnav. Nu-mi pasă că tu ai o problemă. Sunt oameni care sunt căsătoriți de zeci de ani și când unul este bolnav, celălalt spune că nu-l interesează”.

 Ce alte semne arată că partenerul nu este potrivit

Pe de altă parte, o relație nu va funcționa și nu va fi una sănătoasă dacă între parteneri intervine minciuna, mai exact cea nevinovată. „Minciunile nevinovate se transformă în timp în lipsă de încredere, de comunicare și ajung să te îndepărteze de celălalt și când el vine să-ți spună adevărul nu-l mai crezi”, a spus psihologul în emisiunea prezentată de Lili Sandu. 

ADVERTISEMENT

Următorul steag roșu care ne poate da de gândit la începutul unei relații este confuzia. Mai exact când partenerul nu știe dacă te vrea sau nu în viața lui și nu știe dacă sunteți cu adevărat împreună sau doar prieteni, dar nici dacă vrea sau nu un viitor cu tine.

„Te prezintă drept prietena mea deși sunteți de șapte ani împreună și ați făcut sarmale la fiecare Crăciun. Sunt niște lucruri care rămân în zona de confuzie, pentru că omul ăla nu se vede cu tine în viitor. Nu te iubește”, a explicat Ana Maria Ducuță.

ADVERTISEMENT

Ultimul semn care arată că o relație nu este de viitor este egoismul: „Aș pune și narcisismul. Sunt foarte multe persoane care au probleme nerezolvate și ajung să distrugă viețile altor oameni. Ajung să maltrateze emoțional și să traumatizeze persoane pe care le tratează drept cobai pe care experimentează propria lor neputință de a iubi”, a încheiat psihologul.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink