Life

Cinci semne că partenerul tău nu e potrivit pentru tine. Cum să-ți dai seama de la început că o relație nu va merge

Aceste semne te vor ajuta să-ți dai seama dacă o relație va merge sau nu. Fugi imediat dacă noul partener face aceste lucruri.
23.03.2023 | 13:56
Cinci semne ca partenerul tau nu e potrivit pentru tine Cum sati dai seama de la inceput ca o relatie nu va merge
Cinci semne care arată că o relație nu va merge. Foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Aceste semne arată dacă o relație va merge sau nu! Se spune că dragostea e oarbă, dar specialistul avertizează ca aceste așa numite steaguri roșii sunt periculoase. Cum îți poți da seama dacă noul partener nu este potrivit pentru tine.

Prin aceste cinci semne îți dai seama dacă vei avea o relație de durată. Ce obiceiuri ale partenerului trebuie să te pună pe gânduri

Chiar dacă nu mereu sunt conștienți de asta, la început de relație, anumite semne ne arată dacă aceasta va fi sau nu de durată. Psihologul Ana Maria Ducuță a vorbit, în emisiunea Vorbește lumea, despre steagurile roșii pe care le putem identifica la o persoană.

ADVERTISEMENT

Primul semn care arată că o relație nu va funcționa este lipsa de angajament. „Eu îți spun ție la primele întâlniri că îmi doresc o relație și să fim împreună. Dar nu fac nimic să demonstrez asta. Uit să te caut. Te sun doar din când în când.

Doresc să ne vedem doar atunci când am eu chef, dar atunci când ai nevoie de mine, nu putem să ne vedem”, a explicat psihologul la Vorbește lumea, în aceeași ediție în care Shurubel a spus cum a fugit de iubita care i-a oferit un inel la a doua întâlnire. 

ADVERTISEMENT

Un alt semn pe lista celor care arată că o relație nu va funcționa este atunci când noul partener dă dovadă de lipsă de compasiune. „Tu ești cu mine, dar mie nu-mi pasă că tu ești bolnav. Nu-mi pasă că tu ai o problemă. Sunt oameni care sunt căsătoriți de zeci de ani și când unul este bolnav, celălalt spune că nu-l interesează”.

 Ce alte semne arată că partenerul nu este potrivit

Pe de altă parte, o relație nu va funcționa și nu va fi una sănătoasă dacă între parteneri intervine minciuna, mai exact cea nevinovată. „Minciunile nevinovate se transformă în timp în lipsă de încredere, de comunicare și ajung să te îndepărteze de celălalt și când el vine să-ți spună adevărul nu-l mai crezi”, a spus psihologul în emisiunea prezentată de Lili Sandu. 

ADVERTISEMENT

Următorul steag roșu care ne poate da de gândit la începutul unei relații este confuzia. Mai exact când partenerul nu știe dacă te vrea sau nu în viața lui și nu știe dacă sunteți cu adevărat împreună sau doar prieteni, dar nici dacă vrea sau nu un viitor cu tine.

„Te prezintă drept prietena mea deși sunteți de șapte ani împreună și ați făcut sarmale la fiecare Crăciun. Sunt niște lucruri care rămân în zona de confuzie, pentru că omul ăla nu se vede cu tine în viitor. Nu te iubește”, a explicat Ana Maria Ducuță.

ADVERTISEMENT

Ultimul semn care arată că o relație nu este de viitor este egoismul: „Aș pune și narcisismul. Sunt foarte multe persoane care au probleme nerezolvate și ajung să distrugă viețile altor oameni. Ajung să maltrateze emoțional și să traumatizeze persoane pe care le tratează drept cobai pe care experimentează propria lor neputință de a iubi”, a încheiat psihologul.

ADVERTISEMENT