News

Cine a construit blocul în care Traian Băsescu vrea să-și cumpere un apartament de 200.000 euro. Afaceristul, contracte de milioane cu primăria lui Emil Boc

Traian Băsescu a vizionat un apartament într-un complex rezidențial nou, după ce a fost nevoit să părăsească vila de protocol pe care o primise de la RA-APPPS, în cartierul Primăverii.
14.04.2022 | 15:30
Cine a construit blocul in care Traian Basescu vrea sasi cumpere un apartament de 200000 euro Afaceristul contracte de milioane cu primaria lui Emil Boc
Traian Băsescu s-a interesat de un apartament într-un cartier nou, situat în zona Pipera / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu vrea să cumpere un apartament nou, în care să se mute după ce a fost nevoit să părăsească vila de protocol de pe strada Gogol, din cauza faptului că a fost declarat colaborator al vechii Securități și și-a pierdut toate privilegiile. FANATIK a aflat cine este dezvoltatorul care deține cartierul în care fostul președinte vrea să cumpere imobilul.

Traian Băsescu a fost surprins de paparazzi în cartoerul Cloud 9

Zilele trecute, Traian Băsescu a fost surprins de paparazzi la o vizionare de apartamente, în care să se mute după ce a pierdut vila de la RA-APPS. Fostul președinte a ales să meargă la un complex rezidențial nou, în zona Aviației-Șoseaua Pipera. Este vorba despre cartierul Cloud 9, acolo unde s-a arătat interesat de un apartament duplex, cu 3 camere și terasă, situat la parterul blocului. Prețul unui astfel de imobil este de aproximativ 200.000 de euro (TVA inclus), conform site-ului dezvoltatorului.

ADVERTISEMENT

Cloud 9 este un proiect al companiei Akcent Development, unul din cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din București, cu o vechime pe piață de aproape 30 de ani. Akcent Develomment este deținută în proporție de 100% de omul de afaceri Alin Niculae, iar administratorul societății este Victor Laurențiu Afranasie.

Mii de apartamente ridicate în București de firma lui Alin Niculae

Akcent Development are în portofoliu peste 7.500 de apartamente finalizate și mai multe clădiri comerciale. În afară de Cloud 9, pe lista proiectelor se numără: 21 Residence, 20 Residence, Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Maria Rosetti Tower Office Building sau Oscar One.

ADVERTISEMENT

Cealaltă companie din grup se numește Akcent Residential Construction îl are pe Alin Niculae în rol de administrator și beneficiar, iar pe lista asociaților apare și Petre Niculae, care deține 50% din business. Celălalt asociat este Petrofield Ltd, companie cu sediul în Cipru.

În 2020, cifra de afaceri a societății Akcent Residential Construction SRL a fost de 225,4 milioane lei, iar profitul net, de 67,5 milioane lei.

ADVERTISEMENT

Dezvoltatorul imobiliar face și afaceri cu petrol

Alin Niculae, omul care apare în ambele companii din grupul Akcent, controlează și societatea Oscar Downstream SRL, acolo unde asociați sunt Alfa Investment Cy LTD (Cipru) și Costina Niculae (5%). Oscar Downstream este cea mai mare companie petrolieră independentă din România, cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei pe an și peste 450 de angajați.

Oscar Downstream deține 80 de stații de alimentare, din care 49 de benzinării în franciză sub brandul RO și 31 de stații exclusive B2B sub brandul DIESELpoint Acces, conform Ziarul Financiar. Compania mai deține un parc logistic format din 7 depozite de carburant și 77 de autocisterne proprii.

ADVERTISEMENT

Alin Niculae este un om de afaceri discret, care a reușit să se impună pe piața carburanților, în ultimii 21 de ani, de la înființarea companiei Oscar Downstream.

Contract de 12 milioane euro cu Primăria Cluj, pentru livrare de combustibil

Societatea a încheiat, în ultimii ani, mai multe contracte cu instituții publice. De exemplu, CFR Călători a atribuit în decembrie 2013, un contract de 48,6 milioane lei pentru motorină Euro 5, iar pe listă se mai numără: Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Aeroportul Otopeni, Electrocentrale Deva și câteva complexe energetice din țară.

Conform gazetadecluj.ro, Oscar Downstream a încheiat, până în 2015, mai multe contracte cu primăria condusă de Emil Boc, în valoare de 58 milioane lei (12 milioane euro).

Petre Niculae, asociatul lui Alin Niculae (despre care s-a scris că ar fi și unchiul acestuia), este unul dintre cei mai prolifici investitori în locuințe din sectorul 6, a cărui companie Pedro Company Constructexim SRL a avut, în 2018, o cifră de afaceri de 19,5 milioane de euro. Supranumit ”regele apartamentelor din București”, Petre Niculae s-a retras, în urmă cu câțiva ani, din acționariatul companiei petroliere Oscar Downstream.

ADVERTISEMENT