Sport

Cine a fost Freddy Rincon, decedat la vârsta de 55 de ani. A înfruntat România la două Campionate Mondiale și „driblase” moartea în 2013

Lumea fotbalului a pierdut un mare fotbalist. Fostul internațional columbian Freddy Rincon (55 de ani) a decedat în urma unui accident rutier, după ce, în 2013, reușise să „dribleze” moartea.
14.04.2022 | 10:44
Cine a fost Freddy Rincon decedat la varsta de 55 de ani A infruntat Romania la doua Campionate Mondiale si driblase moartea in 2013
Cine este Freddy Rincon, fostul adversar al României la WC 1994 și WC 1998, care a murit la 55 de ani. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT

Freddy Rincon s-a stins din viață miercuri, 13 aprilie, la vârsta de doar 55 de ani. Fostul mijlocaș columbian era în stare gravă la spital, a fost operat de urgență timp de trei ore, dar nu a supraviețuit. Rincon a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria țării sale, el trecându-și în CV echipe precum Napoli și Real Madrid.

Cine a fost Freddy Rincon, fostul adversar al României de la World Cup 1994 și 1999. Columbianul reușise să „dribleze” moartea

Freddy Rincon, care s-a înfruntat cu România la Campionatele Mondiale din 1994 și 1998, a murit din cauza rănilor la cap, pe care le-a suferit după un teribil accident rutier. Autovehiculul în care se afla pe scaunul din dreapta șoferului a fost izbit de un autobuz, într-o intersecție din orașul columbian Cali, în care mașina trecuse pe culoarea roșie a semaforului.

ADVERTISEMENT

Fatalul accident suferit nu a fost singurul pe care Rincon l-a suferit de-a lungul vieții. În 2013, fostul mijlocaș a reușit să „dribleze” moartea după un eveniment similar. Și atunci, columbianul a suferit grave traumatisme cerebrale, dar medicii au izbutit să îl țină în viață.

A trăit periculos toată viața

Freddy Rincon va rămâne în memoria microbiștilor drept unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai țării sale. Columbianului i-a plăcut însă mereu să riște, chiar și în timpul carierei de sportiv. Fostul mijlocaș a evoluat la un club condus de șefi mafioți, a primit amenințări cu moartea la echipa națională și Real Madrid și a fost de două ori închis pentru trafic de droguri.

ADVERTISEMENT

Freddy Rincon și-a început cariera în 1986, la Sante Fe, acolo unde a jucat până în 1990. În următorii trei ani a evoluat pentru America de Cali, club patronat de frații Rodriguez Orejuela, șefii Cartelului Cali.

În 1994, înainte de Campionatul Mondial, acolo unde, în faza grupelor, Columbia a pierdut în fața României, scor 1-3, jucătorii sud-americani jucau fiind amenințați cu moartea. „Primeam mesaje care ne avertizau că vom sfârși rău dacă nu câștigăm. Făceam pe noi de frică”, declara Freddy Rincon, într-un interviu. Pe 2 iulie, la Medellin, Andres Escobar a fost ucis, după autogolul marcat în înfrângerea cu SUA, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

România i-a purtat ghinion Columbiei și lui Rincon și la World Cup 1998. Nici atunci sud-americanii n-au reușit să treacă de grupe, ei fiind  învinși de „tricolori” la meciul de debut, scor 1-0, când Adrian Ilie a marcat un gol memorabil.

După un sezon petrecut la Napoli, 1994-1995, Rincon a prins transferul vieții. Rincon a ajuns la Real Madrid, acolo unde nu a rezistat decât până în 1997. Fostul mijlocaș a fost izgonit de pe Bernabeu de nucleul dur al galeriei „Los Blancos”, care îl amenințau cu moartea și îi lăsau mesaje cu tentă rasistă pe zidurile stadionului.

ADVERTISEMENT

Freddy Rincon a agățat ghetele în cui în 2004, iar după doar doi ani a fost arestat timp de 123 de zile, în Brazilia, la Sao Paulo. Columbianul a fost acuzat de spălare de bani și complicitate a prietenului său, Pablo Rayo-Montano, un traficant celebru. În 2015, Interpol a cerut din nou trimiterea la închisoare a fostului mijlocaș.

Barranquilla FC, Independiente Santa Fe, América de Cali, Palmeiras, Napoli, Real Madrid, Corinthians, Santos și Cruzeiro sunt echipele pe care Freddy Rincon și le-a trecut în CV de-a lungul carierei. După retragere, columbianul a încercat să aibă succes și în antrenorat, la Iraty, Sao Bento, Sao Jose, echipa de tineret a lui Corinthians,  Flamengo de Guarulhos și secund la Atletico Mineiro.

  • 84 de selecții și 17 goluri a bifat Freddy Rincon pentru prima reprezentativă a Columbiei
ADVERTISEMENT