News

Cine consideră că Bucureștiul este cea mai periculoasă capitală europeană!

06.02.2021 | 13:21
Cine considera ca Bucurestiul este cea mai periculoasa capitala europeana
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine consideră că Bucureștiul este cea mai periculoasă capitală europeană! Culmea, lucrul acesta nu se întâmplă neapărat din cauza ratei infracţionalităţii.

Mai mulți jurnaliști de la BBC susțin că viaţa bucureşteanului de rând este pusă în permanenţă în pericol de starea precară a clădirilor.

ADVERTISEMENT

Multe dintre acestea riscă să se dărâme în cazul unui cutremur serios, consideră britanicii care sunt șocați că autorităţile nu au făcut şi nu fac nimic pentru a repara situația.

Cine crede că Bucureștiul este cea mai periculoasă capitală europeană!

„Multe dintre clădirile din Capitală nu respectă legile de bază şi reglementările privind construcţiile”, informează BBC. „Din acest punct de vedere, situaţia este de neimaginat şi este unică printre capitatele europene”, au mai spus britanicii.

ADVERTISEMENT

Ziaristii au mai scos în evidență că actele imobilelor cu probleme sunt falsificate în mod regulat, iar din această cauză nici nu se mai ştie cu exactitate care clădiri sunt cele mai expuse.

„Un cutremur serios ar cauza prăbuşirea multor clădiri, caz în care ar muri mii de oameni, dar asta nu pare să impresioneze prea mult autorităţile”, au mai spus cei de la BBC.

ADVERTISEMENT

Britanicii mai amintesc de celebra „bulină roşie”. Cu aceasta au fost marcate mai multe clădiri considerate periculoase, dar aici s-a oprit intervenția autrorităților.

Conform englezilor, printre cele mai expuse imobile se numără căminele de nefamilişti, pe care jurnaliștii le-au numit „case pentru cei fără familie”.

ADVERTISEMENT

Aceștia au explicat cititorilor și cum arată o asemenea clădire. Construite în anii regimului Ceauşescu pentru a găzdui temporar muncitori aduşi din mediul rural şi oameni care trăiau singuri, apartamentele au o singură cameră.

„Este de mărimea unei celule de închisoare, cu duş comun şi toaletă la fiecare etaj. După căderea comunismului, multe dintre aceste cutii de chibrituri, deteriorate tot mai mult de la an la an, au ajuns să servească drept cămine pentru familii întregi”, au mai notat englezii.

ADVERTISEMENT
Tags: