News

Cine consideră că Bucureștiul este cea mai periculoasă capitală europeană!

06.02.2021 | 13:21
Cine considera ca Bucurestiul este cea mai periculoasa capitala europeana
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine consideră că Bucureștiul este cea mai periculoasă capitală europeană! Culmea, lucrul acesta nu se întâmplă neapărat din cauza ratei infracţionalităţii.

Mai mulți jurnaliști de la BBC susțin că viaţa bucureşteanului de rând este pusă în permanenţă în pericol de starea precară a clădirilor.

ADVERTISEMENT

Multe dintre acestea riscă să se dărâme în cazul unui cutremur serios, consideră britanicii care sunt șocați că autorităţile nu au făcut şi nu fac nimic pentru a repara situația.

Cine crede că Bucureștiul este cea mai periculoasă capitală europeană!

„Multe dintre clădirile din Capitală nu respectă legile de bază şi reglementările privind construcţiile”, informează BBC. „Din acest punct de vedere, situaţia este de neimaginat şi este unică printre capitatele europene”, au mai spus britanicii.

ADVERTISEMENT

Ziaristii au mai scos în evidență că actele imobilelor cu probleme sunt falsificate în mod regulat, iar din această cauză nici nu se mai ştie cu exactitate care clădiri sunt cele mai expuse.

„Un cutremur serios ar cauza prăbuşirea multor clădiri, caz în care ar muri mii de oameni, dar asta nu pare să impresioneze prea mult autorităţile”, au mai spus cei de la BBC.

ADVERTISEMENT

Britanicii mai amintesc de celebra „bulină roşie”. Cu aceasta au fost marcate mai multe clădiri considerate periculoase, dar aici s-a oprit intervenția autrorităților.

Conform englezilor, printre cele mai expuse imobile se numără căminele de nefamilişti, pe care jurnaliștii le-au numit „case pentru cei fără familie”.

ADVERTISEMENT

Aceștia au explicat cititorilor și cum arată o asemenea clădire. Construite în anii regimului Ceauşescu pentru a găzdui temporar muncitori aduşi din mediul rural şi oameni care trăiau singuri, apartamentele au o singură cameră.

„Este de mărimea unei celule de închisoare, cu duş comun şi toaletă la fiecare etaj. După căderea comunismului, multe dintre aceste cutii de chibrituri, deteriorate tot mai mult de la an la an, au ajuns să servească drept cămine pentru familii întregi”, au mai notat englezii.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României