Sport

Cine e cel mai arogant arbitru român: „Când îți dă cartonaș zici că a câștigat la Loto”

Dumitru Draogmir a discutat despre un subiect intens dezbătut în campionatul românesc, aroganța centralilor. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal îl vede pe Kovacs drept numărul unu la acest capitol.
24.09.2023 | 13:42
Cine e cel mai arogant arbitru roman Cand iti da cartonas zici ca a castigat la Loto
Dumitru Dragomir vorbeste despre aroganta centralilor. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Arbitrajul este din nou în centrul atenției după decizia lui Colțescu din derby-ul Farul – FCSB. Centralul a dictat un penalty discutabil în partida dintre cele două echipe care a decis soarta meciului. Olaru a înscris de la punctul cu var, iar oaspeții au plecat acasă cu cele trei puncte.

Arbitrii sunt prea aroganți

“Așa e și Kovacs. Când îți că cartonaș, parcă a câștigat la Lotto. Și el arbitru bun, Kovacs. Dar nu înțeleg, sunt prea aroganți, a zis bine Hagi, sunt prea aroganți. Nu înțeleg, dacă au ajuns la o anumită valoare, de ce nu există modestie? Să fii mai popular, mai cu poporul, cu mulțimile.

ADVERTISEMENT

Te îndepărtezi de toată lumea, e foarte prost. Cine nu înțelege lucrurile astea nu are viitor. Cu asta te naști, eu o am din naștere. De când eram mic. Pe timpul meu, când eu, fără rezultate, nu te ține nimeni nicăieri. Eu eram tânăr, îți dai seama, la 27 de ani președinte la fotbal.

Eu le-am făcut pe toate ți-am zis. Am fost secretar de asociație sportivă, organizator de competiții, vicepreședinte de club, președinte, arbitru, antrenor ultima categorie, că așa era atunci. Vicepreședinte de Ligă, președinte de Ligă, prim-vicepreședinte al Federației Române de Fotbal”, a declarat Dumitru Dragomir la emisiunea MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Colțescu a fost criticată de oficialii Farului. Campioana României este de părere că penalty-ul care a decis meciul a fost acordat eronat. De cealaltă parte, FCSB apără decizia centralului care a fluierat fault la Șut în repriza secundă. Farul – FCSB s-a încheiat 0-1.

Protocolul centralilor dinainte de ’89 consta în mâncare

“Am avut tot ce există, plus președinte de club 20 de ani cu rezultate absolut deosebite. Ca să ai rezultate mai călcai și strâmb. Toată lumea zice că a fost ușă de biserică, nu poți să fii ușă de biserică pentru că toți suntem oameni. Pe sărăcia aia de atunci, dacă te purtai frumos, nu să îl corupi.

ADVERTISEMENT

Dacă te purtai frumos, eu am și o fază pe rețelele de socializare în care explic bombastic niște faze. Te purtai frumos cu un arbitru. Adică îl invitai la o masă, îi puneai la pachet cârnați, carne, brânză, care nu se găsea. Nu era mare brânză.

Jean Pădureanu a fost mai tare ca mine la protocoale, eu recunosc. Jean a fost cel mai tare conducător pe protocoale din această țară. Eu am fost conducător la Scornicești și puteam să dau câte o vacă la fiecare arbitru, câte o basculă de pui la fiecare arbitru. La Scornicești era depozitul acolo, luam cât vream”, a completat Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ este în fiecare luni de la ora 13:15, în direct, doar pe FANATIK.RO. Fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită în fiecare miercuri pe paginile de facebook Horia Ivanovici și FANATIK, dar și pe canalul de Youtube FANATIK, unde vor fi difuzate cele mai savuroase momente ale emisiunii.

Dumitru Dragomir despre arbitraj

ADVERTISEMENT