Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Scandal cât casa după penalty-ul dictat de Colțescu. ”I-a zgâriat pedichiura. Și Șut era jenat la declarații”

Sebastian Colțescu a acordat un penalty controversat în meciul Farul - FCSB 0-1, iar analiștii FANATIK SUPERLIGA consideră că ”centralul” a luat o decizie eronată.
18.09.2023 | 11:24
Scandal cat casa dupa penaltyul dictat de Coltescu Ia zgariat pedichiura Si Sut era jenat la declaratii
Sebastian Colțescu a acordat un penalty controversat în meciul Farul - FCSB 0-1, iar analiștii FANATIK SUPERLIGA consideră că ”centralul” a luat o decizie eronată. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Partida de la Ovidiu a fost decisă de lovitura de la 11 dictată în repriza secundă. Adrian Șut și Tudor Băluță s-au atins în careul ”marinarilor”, iar Colțescu a fluierat imediat lovitură de pedeapsă în favoarea ”roș-albaștrilor”.

Penalty-ul dictat de Colțescu la Farul – FCSB 0-1 a declanșat un scandal uriaș

Penalty-ul pe care Sebastian Colțescu l-a acordat la întâlnirea Farul – FCSB 0-1 a stârnit indignare printre analiștii emisiunii FANATIK SUPERLIGA, cu toții fiind de părere că nu se impunea luarea unei astfel de decizii.

ADVERTISEMENT

”Dacă ăsta e penalty atunci trebuie să schimbăm regulile și să mergem pe cele de la baschet. Orice atingere este fault sau penalty. L-am văzut la sfârșitul meciului pe Șut la declarații, și el era puțin jenat de penalty-ul pe care l-a primit.

FCSB a avut două meciuri grele în acest început de campionat, cu CFR și cu Farul, două echipe cu care se bate la campionat, și ambele au fost câștigate cu două penalty-uri. Primul cu căderea de calciu a lui Compagno la meciul cu CFR, iar aseară probabil i-a zgâriat pedichiura lui Șut.

ADVERTISEMENT

Dar ce se văita, incredibil. La cum s-a tăvălit ziceai că are dublă fractură de tibie și peroneu. Dacă ne uităm, el duce piciorul spre Băluță. Colțescu are acoperirea aceea că a fost un contact, dar ambii duc piciorul, mingea era în spate”, a declarat Vivi Răchită.

”Penalty-ul ăsta nu mai e cu cântec, e cu muzică, cu lăutari. Păi dacă nu se tăvălea Șut mai dădea penalty? Nu mai dădea. Nici măcar ușor acordat nu poți să zici că este, nu știi cine pe cine lovește. Clar greșește Colțescu. Trebuia chemat la VAR că de aia avem VAR”, a spus și Adi Ilie.

ADVERTISEMENT

Robert Niță, deranjat că cei de la VAR nu au intervenit

Fostul atacant Robert Niță este contrariat de faptul că Sebastian Colțescu nu a fost chemat din camera VAR să revadă faza și a explicat cele două posibilități care există atunci când este o fază controversată.

”La meciul de aseară practic nu ai ce să comentezi. Nu înțeleg utilitatea acestui sistem VAR. Ok, fluieri că așa vezi tu, e primul impuls, prima reacție, ceea ce vezi în timp real la viteza de joc și te poți înșela pentru că ritmul a crescut până și la noi în campionat.

ADVERTISEMENT

Poate te prinde departe de fază, poate în momentul cheie privirea se intersectează cu un jucător și nu vezi clar, dar avem VAR-ul asta. De ce nu îl cheamă să vadă? Dacă ăla nu intervine înseamnă că și cel din camera VAR este de acord cu decizia arbitrului.

Iar varianta doi este când cel din camera VAR îi spune ‘Sebi, Sebi, vino să vezi. Mi se pare că…’. Dar el poate să spună ‘007, am controlat faza’ și atunci nu se duce și s-a încheiat discuția. Cred că dădea penalty și dacă ăla pleca de acolo în sprint și se ducea la plajă să facă o baie repede”, a afirmat Niță, la FANATIK SUPERLIGA.

Niță vrea mai multă transparență din partea arbitrilor

”Nu zic că e rău intenționat, dar e aproape de fază, nu e o fază în viteză, dintr-un clinci mingea rămâne. Contact este, nu putem să spunem că nu-l atinge, dar nu știi care pe care atinge primul. E practic aproape în același timp.

Da, poate greși pentru că se joacă repede, dar du-te mă să vezi. Spune-i, cheamă-l, domnul Bîrsan a fost. ‘Băi, Sebi vino să vezi că mie mi se pare nu știu ce’ sau ‘Băi, Sebi ești sigur?’ După aceea e la latitudinea arbitrului.

Se poate greși, greșeala este omenească, dar vino și comunică și cu noi ăștia care ne uităm la televizor, cu ăștia care mergem pe stadion. Ce penalty, dacă și asta e penalty… O poantă de penalty care și la Opera Română dacă calcă aia greșit nu se dă”, a încheiat Robert Niță.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Colțescu, pus la zid după penalty-ul de la Farul - FCSB 0-1

ADVERTISEMENT