Life

Cine e femeia din Apuseni care ar fi trăit 120 de ani. Românca ar fi avut cinci soți

Femeia din Apuseni care ar fi trăit 120 de ani. Aceasta era trecută într-un registru de la parohie, cu vârsta de 120 de ani
20.06.2023 | 17:21
Cine e femeia din Apuseni care ar fi trait 120 de ani Romanca ar fi avut cinci soti
Femeia din Apuseni care ar fi trăit 120 de ani. Foto cu caracter ilustrativ: drăgusanul.ro
ADVERTISEMENT

Femeia care ar fi trăit 120 de ani. Acesta era din Apuseni și ar fi murit la vârstă foarte înaintată, mai precis 120 de ani.

Maria Epure, femeia care ar fi trăit 120 de ani

Maria Epure este numele femeii din Apuseni care ar fi trăit 120 de ani. Aceasta ar fi în acest fel românca cu cea mai mare durată de viață din istorie.

ADVERTISEMENT

Maria Epure este o femeie dintr-un sat din Apuseni care ar fi ajuns la vârsta de 120 de ani, scrie Adevărul. Acest lucru se regăsește într-un document vechi, din 1893, acesta fiind și anul morții femeii.

Femeie era din localitatea Trâmpoiele, care acum face parte din orașul Zlatna. Un registru al  deceselor de la parohia din sat arată că Maria Epure ar fi murit la 120 de ani.

ADVERTISEMENT

Femeia, care era soția lui Ștefan Epure, a murit din cauza naturale la 120 de ani, pe 26 ianuarie. Același registru mai arată că femeia a fost îngropată pe 28 ianuarie 1983. Maria Epure era văduvă când a murit. Aceasta ar fi avut cinci soți, după cum arată același registru, un alt semn că a trăit foarte mulți ani.

Ce se spune despre acuratețea datelor

Doi dintre soții femeii care ar fi trăit 120 de ani sunt și menționați cu numele. Epure Dănuț (al treilea) și Epure Ștefan (al cincilea) sunt doi dintre cei care i-au fost alături femeii, dar care a trăit mai mult decât ei.

ADVERTISEMENT

Există mulți sceptici cu privire la acuratețea informațiilor, pentru că în acea perioadă existau doar registre ale decedaților la parohie, și nu ale autorităților.

Datele sunt greu de verificat, dar dacă ar fi să ne luăm după ele, atunci acest lucru ar însemna că Maria Epure este cetățeanul român cu cea mai lungă viață din istorie.

ADVERTISEMENT

Cert este că în registrul deceselor, majoritatea oamenilor notați muriseră în jurul vârstei de 80 de ani. În datele oficiale de la noi din țară, cele mai recente, există un alt român cu cea mai înaintată vârstă.

Dumitru Comănescu (1908 – 2020) este românul care a trăit cel mai mult, mai precis 111 ani și 219 de zile.

ADVERTISEMENT