News

Cine e medicul de la SUUB care a murit de COVID-19. A salvat de la moarte o femeie care a înghițit sodă caustică: “A avut grijă de mine 3 ani de zile”

19.05.2020 | 12:44
Cătălin Bărbulescu s-a infectat cu COVID-19 în luna aprilie. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

La puține momente după ce SUUB a anunțat moartea primului medic din cauza virusului COVID-19, mai mulți oameni au oferit mărturisiri impresionante despre acesta. Cătălin Bărbulescu a lucrat în secția de chirurgie toracică a Spitalului Universitar de Urgență din București și a fost unul dintre doctorii pentru care pacienții au numai cuvinte de laudă.

Mărturisiri impresionate despre primul medic de la SUUB care a murit de COVID-19!

În urmă cu doar un an de zile, medicul a făcut parte dintr-o echipă multidisplinară care s-a ocupat de cazul complicat al unei femei de 45 de ani cu stent esofagian. Mai exact, aceasta a înghițit în trecut sodă caustică, motiv pentru care atunci i-a fost scos stomacul.

ADVERTISEMENT

„Am preluat pacienta și am operat-o, în sensul că am făcut mediastinotomiile, am deschis mediastinul pe ambele părți pentru evacuarea țesuturilor necrotice, a secrețiilor care se adunaseră în mediastin”, a spus Florin Chirculescu, medic primar Chirurgie Toracică, doctor în Științe Medicale și coordonatorul secției de Chirurgie Toracică din cadrul SUUB.

A salvat de la moarte o femeie care a înghițit sodă caustică

Au fost complicații serioase pentru că în tratamentul stenozei esofagiene restante s-a simțit nevoia unei dilatații esofagiene – întrucât un țesut stenozat post ingestie sodă caustică nu mai este elastic ca un țesut normal – , iar una dintre complicațiile manevrelor de dilatație este ruptura esofagiană, ceea ce s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT

Specialiștii care au tratat-o spun că stentul pe care l-au aplicat pe esofag îi permite pacientei să se hrănească natural. Din echipa de atunci a făcut parte și Cătălin Bărbulescu, alături de Magda Axinte (Chirurgie Toracică) și Sevim Baubec (ATI).

Vestea dispariției medicului a luat prin surpindere pe toată lumea. O fostă pacientă a acestuia spune că trăiește numai datorită lui. „Nu pot sa cred ! Am fost pacienta dumnealui, m-a salvat de cancer! A avut grija de mine, m-a ajutat si imbarbatat timp de trei ani. Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe acest doctor si OM minunat ! Ai grija Doamne de sufletu lui bun ! Condoleante familiei !”, a scris Petruța Staicu

ADVERTISEMENT

Printre cei care au postat s-au aflat și foști colegi. „Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. O persoana estraordinara. Nu pot sa cred un suflet deosebit de mare.😢😢Am avut onoarea de a lucra impreuna cu dansul. Amintiri de neuitat”, a scris Clara Feraru.

„Dumnezeu sa il odihneasca!Am avut onoarea sa lucrez cu dumnealui! Un OM cum rar se poate intalni, un medic de exceptie, un coleg in adevaratul sens al cuvantului! Drum lin suflet bun!”, a adăugat Vizi Angi.

ADVERTISEMENT

„O zi nefastă, ca o ironie a sorții, OMUL care a operat o viață pacienți cu afecțiuni pulmonare, Dr. Cătălin Bărbulescu, ne-a părăsit răpus de neputința propriilor plămâni in fața nenorocitului Covid 19 după multe zile de suferință. Amintirea lui, va dăinui veșnic ca un sacrificiu pe altarul profesie de chirurg”, a notat și Puiu Vancea.

„Vărul nostru drag, care până în februarie salva vieți, a fost răpus de o entitate fără viață”, a spus și Doina Popescu, rudă cu acesta.

Vă reamintim că medicul chirurg Artemiu Cătălin Bărbulescu a murit, după o luptă de mai bine de o lună cu noul coronavirus. În vârstă de 62 de ani, acesta a fost infectat cu COVID-19 în startul lunii aprilie. Informația privind decesul medicului a fost confirmată chiar de reprezentanţii spitalului.

ADVERTISEMENT