News

Cine e milionara adusă de Piedone să aibă grijă de salubrizarea din sectorul 5. Legătura neașteptată cu primarul

Fosta șefă a fiicei lui Cristian Popescu Piedone a fost cooptată în conducerea mai multor companii deținute de Primăria Sectorului 5.
22.03.2024 | 09:03
Cine e milionara adusa de Piedone sa aiba grija de salubrizarea din sectorul 5 Legatura neasteptata cu primarul
Anca Anghel a fost șefa fiicei lui Piedone la firma de pază pe care a cumpărat-o de la nepotul primarului sectorului 5 / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / orionsecurity.ro
ADVERTISEMENT

Pe 12 mai 2022, la câteva ore după ce primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, în dosarul Colectiv, o mașină marca Dacia Duster a oprit în fața casei edilului. Piedone și-a luat ”la revedere” de la susținătorii lui și a urcat în automobil, cu direcția penitenciar. Potrivit Newsweek, Dusterul aparținea unei misterioase firme de pază numite Orion Security.

Fosta șefă a fiicei lui Piedone, numită în fruntea companiei de salubritate din sectorul 5

De-a lungul timpului, Orion Security s-a dovedit a fi o adevărată pepinieră pentru administrația locală. Cel mai sonor ”produs” al acestei companii îl reprezintă chiar fiica lui Piedone. În 2020, Ana Maria Șerban Popescu era responsabilă cu protecția datelor la Orion Security SRL, după care a făcut pasul către poziția de consilier local la Primăria Sectorului 4.

ADVERTISEMENT

Fosta șefă a fiicei primarului Piedone se numește Anca Anghel și este administrator și unic acționar al societății Orion Security SRL încă din anul 2016. Din 2021, însă, a făcut și ea pasul către sectorul bugetar. Mai exact, ea a fost numită ca membru al Consiliului de Administrație al Societății Amenajare Edilitară și Salubrizare S5, cu un mandat de patru ani.

După ce, în 2022, firma și-a modificat statutul (s-a împărțit în două – o firmă de curățenie și alta de amenajare), ea a rămas în Consiliul de Administrație al companiei Salubrizare Sector 5 SA, firmă înființată tot de primăria lui Piedone. În paralel, a deschis un proces și fostei companii la care a lucrat, motivând că mandatul i s-a întrerupt ilegal. Femeia a cerut să-i fie plătite toate indemnizațiile până în mai 2025, respectiv 159.400 de lei. Din această sumă, instanța i-a acordat 150.276 de lei.

ADVERTISEMENT

Afacerista conduce și firma de infrastructură deschisă de Piedone

În motivarea cererii, Anghel a scris că a fost numită membru în Consiliul de Administrație al societății ca urmare a unei hotărâri a Adunării Generale a Asociaților (Consiliul Local al Sectorului 5) ”în urma finalizării procedurii de selecție conform prevederilor OUG nr 109/2011 privind guvernanța corporativă”. Doar de la companiile de stat, Anca Mihalache a încasat, potrivit ultimei sale declarații de avere, peste 7.700 de lei pe lună, în ultimul an.

La numai trei zile după ce a câștigat procesul cu Amenajare Edilitare și Salubrizare SA, Anca Anghel a mai fost numită într-o altă companie a primăriei, Infrastructură S5. Din octombrie 2023, ea a devenit membru provizoriu în Consiliul de Administrație, pe o perioadă de cinci luni.

ADVERTISEMENT

Anca Anghel, peste jumătate de milion de euro din dividende, în doar doi ani

Anca Anghel are 44 de ani și o veritabilă femeie de succes. De exemplu, anul trecut, ea a obținut peste 800.000 de lei (160.000 de euro) din dividende, după ce, cu un an înainte, suma era de aproape 2 milioane de lei (400.000 de euro). În ultimul deceniu, cifra totală de afaceri a firmei Orion Security SRL a depășit 100 de milioane de lei (20 de milioane de euro).

Ea a absolvit a absolvit Universitatea Titu Maiorescu, specializarea finanțe, bănci și contabilitate, după care a lucrat ca specialist achiziții publice la Urban SA și economist-șef la GTI. Din 2016, ea este director general la Orion Security.

ADVERTISEMENT

”Pe scurt, este vorba de faptul că nu îmi doresc să îmi fie ascultate vorbele, ci să îmi fie văzute faptele în domeniul în care activez și nu numai”, scrie Anca Anghel pe site-ul societății de pază.

A cumpărat firma de la nepotul lui Piedone

Anca Anghel a intrat, oficial, în societatea Orion Security SRL încă din 2013, printr-o majorare de capital. Ea a devenit asociată cu Octavian Daniel Tița și Iulian Constantin Cârlogea, nepotul lui Cristian Popescu Piedone. După ce a părăsit firma, Cârlogea a ajuns consilier local al sectorului 4, dar în paralel s-a angajat și la primăria lui Piedone. El ocupă pozițiile de administrator public, consilier cabinet primar și director general adjunct la compania Salubrizare Sector 5 SA, unde face echipă cu fosta lui asociată.

Pe de altă parte, site-ul oficial al primăriei Sectorului 5 îl prezintă pe Iulian Constantin Cârlogea ca ”șeful structurii de securitate” din cadrul instituției, ținând cont de expertiza sa în domeniu.

Familia Cârlogea, cu ”cartea de muncă” la Orion Security

În 2021, Cârlogea scria în declarația de avere că soția lui, Alina, lucrează la Orion Security, ca referent marketing. În documentul completat anul trecut, numele partenerei de viață nu mai apare deloc în respectivul document.

Tot la firma de pază a Ancăi Anghel lucrează și Alice Cârlogea, cumnata lui Iulian, care este și consilier local la sectorul 4. Aceasta a preluat poziția lăsată vacantă de fiica lui Piedone, de responsabil protecția datelor.

Iulian Cârlogea mai are doi frați, George și Viorel, care au făcut, de asemenea, carieră în administrația locală: primul lucrează la Totul Verde SA (fostul ADP Sector 4) iar cel de-al doilea a fost adjunct al Poliției Locale Sector 5, soția acestuia fiind șef al direcției administrative din cadrul PS5, potrivit Libertatea.

La Totul Verde SA îl regăsim și pe ginerele lui Piedone, Andrei Bogdan Șerban, în calitate de referent. Păstrând rețeta, acesta mai este consilier la cabinetul primarului sectorului 4, însă primește indemnizație de consilier al sectorului 5. În trecut, Șerban a trecut și pe la Amenajare Edilitară și Salubrizare SA, firma la care a activat fosta șefă a soției sale, Anca Anghel.

ADVERTISEMENT