News

Cine e Ramona, fata de 27 de ani înecată în Lacul Snagov. Familia e distrusă de durere: “Frumoasa mea nepoţică nu mai e!”

Ramona Popa este tânăra care şi-a pierdut viaţa vineri seara, după ce a căzut de pe skijet, era proprietara unei agenţii de recrutare.
07.05.2023 | 10:17
Cine e Ramona fata de 27 de ani inecata in Lacul Snagov Familia e distrusa de durere Frumoasa mea nepotica nu mai e
Ea e Ramona, tânăra moartă în Lacul Snagov Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un tragic accident s-a produs vineri seară pe Lacul Snagov, două femei căzând de pe un skijet, dintre care una de 27 de ani şi-a pierdut viaţa. Niciuna dintre ele nu purta vestă de salvare, iar dacă una a fost scoasă la timp din apă, pentru Ramona nu s-a mai putut face nimic.

Ramona nu purta vestă de salvare

Tragedia a fost precedată de o petrecere care a avut loc vineri după-amiază pe malul Lacului Snagov. Toată lumea se simţea bine, iar mulţi dintre invitaţi s-au plimbat cu skijetul pe luciul apei, astfel că gestul Ramonei de a lua şi ea un skijet nu a surprins pe nimeni şi a trecut aproape neobservat.

ADVERTISEMENT

Ea a plecat să se plimbe împreună cu o prietenă, dar niciuna nu ştia să înoate. Mai mult, gazda petrecerii, Alex Andronescu, spune că fetele nu purtau veste de salvare când s-a produs tragedia.

Ramona avea să fie găsită de scafandri câteva ore mai târziu, pe fundul lacului, la 7 metri adâncime. Vestea morţii sale i-a izbit ca un trăsnet pe apropiaţi, care şi-au exprimat durerea pe reţelele de socializare şi au despre ea numai cuvinte de laudă.

ADVERTISEMENT

Mătuşa Ramonei a postat un mesaj emoţionant pe Facebook. “Frumoasa şi desteapta mea nepoţică nu mai e! S-a dus la îngeri! Ea a fost motivul pentru care m-am apucat de meseria pe care o am acum… Şi ea a fost printre primii mei elevi… O voce superbă si o minune de om. Drum bun minunata mea ! Drum bun, Ramona”, a scris aceasta.

Absolventă a Şcoalii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, tânăra de 27 de ani deţinea o agenţie de recrutare a forţei de muncă. La profilul său de pe Instagram stă scris şi acum un motto parcă premonitoriu, “Viaţa este scurtă, lucrează undeva unde-ţi place!”.

ADVERTISEMENT
Ramona Popa
Ramona Popa

După tragedie, organizatorul petrecerii, a încercat să găsească o explicație despre cum ar fi putut să cadă cele două femei în apă. “N-a plecat niciuna cu vestă, inconştiente. Nu ştiu ce au făcut acolo, s-au învârtit în cerc, nu ştiu.

Erau plecate de cinci minute, şapte minute. Când am ajuns acolo, skijetul era într-o parte. Cred că într-un viraj, cea din spate a tras. Altfel nu aveau cum să pice amândouă. Se îneca şi cealaltă dacă nu mă duceam”, a declarat bărbatul.

ADVERTISEMENT

Scafandrii au intervenit la fața locului cu trei bărci, pentru a găsi persoana dispărută în apele lacului. S-au deplasat și alte echipaje ale ISUBIF, printre care pompierii, echipajul de descarcerare și SMURD-ul.

ADVERTISEMENT