News

Tânăra dispărută în lacul Snagov, după ce a căzut de pe skijet, a fost găsită moartă. Avea 27 de ani. Update

Două femei au căzut în lacul Snagov de pe skijet. Una dintre ele a fost dată dispărută, iar vineri noapte scafandrii au scos-o din apă fără suflare.
06.05.2023 | 08:59
Tanara disparuta in lacul Snagov dupa ce a cazut de pe skijet a fost gasita moarta Avea 27 de ani Update
Două femei au căzut în lacul Snagov de pe skijet. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
06-05-2023
06:07

Scafandrii au găsit-o moartă pe femeia dispărută

Tânăra de 27 de ani a fost găsită vineri nopate, în jurul orei 01.00, la o adâncime de aproximativ şapte metri. 

Pompierii salvatori au fost alertaţi, vineri seară, pentru căutarea a două persoane care se aflau pe lacul Snagov şi au căzut în apă. Una din ele, o femei în vârstă de 41 de ani, a fost scoasă imediat de martori.

La căutări a participat un echipaj cu barcă de la Secţia Snagov, scafandri, iar la faţa locului s-au mai aflat şi o autospecială SMURD şi una de pompieri.

Două femei au căzut în lacul Snagov de pe skijet. Una dintre ele a fost dată dispărută, iar acum salvatorii au chemat inclusiv echipaje de scafandri la fața locului. Conform martorilor, cei care au salvat-o pe prima fată au fost mai mulți cetățeni curajoși, însă a doua fată e de negăsit.

Două femei au căzut în lacul Snagov de pe skijet

Conform Antena 3, cele două femei se plimbau pe lacul Snagov cu skijet-urile. Femeile aveau 41 și 27 de ani și au decis să se plimbe pe skijet după ce au participat la o petrecere. Deși femeia de 41 de ani a fost salvată de martori, tânăra în vârstă de 27 de ani e căutată în continuare.

ADVERTISEMENT

Bogdan Toma, purtătorul de cuvânt ISU București-Ilfov, a oferit mai multe detalii despre acest caz: ”În urmă cu scurt timp am fost alertați pentru căutarea a două persoane care se aflau pe lacul Snagov și au căzut în apă. Una din ele a fost scoasă imediat de martori. Cealaltă este căutată în acest moment. Se acționează cu un echipaj cu barcă de la Secția Snagov, scafandrii, un echipaj SMURD, o autospecială pompieri.

În acest moment acționăm pentru căutarea persoanei dispărute cu 3 bărci și echipajul de scafandri. Alte resurse ISUBIF angrenate: trei echipaje SMURD, o autospeciala pompieri și un echipaj descarcerare”. În urmă cu mai multe luni, un tânăr mruea după ce se răsturnase cu barca pe lacul Colibița.

ADVERTISEMENT

Se pare că în acel moment, în luna ianuarie 2023, o hidrobicicletă cu trei oameni s-a răsturnat, însă doar doi oameni au scăpat cu viața, din cauza faptului că apa era foarte rece. ISU Bistrița l-a căutat pe bărbatul dispărut mai multe ore, însă pe timp de noapte căutările au fost abandonate și reluate a doua zi, dis de dimineață.

ISU Bistriţa-Năsăud precizează că persoanele căzute în lacul Colibiţa sunt trei tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani şi care se aflau pe o hidrobicicletă. Unul dintre cei doi tineri care au reuşit să se salveze şi au ajuns la mal a intrat în hipotermie, în condiţiile în care temperatura apei lacului este de aproximativ 5 grade Celsius. El este conştient şi a fost preluat de un echipaj de prim ajutor SMURD”, au transmis cei de la ISU Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT

”Au fost efectuate căutări la suprafaţă, realizate de mai multe echipe mixte de pompieri, poliţişti şi jandarmi, precum şi sub apă, in condiţii de noapte şi vizibilitate aproximativ 0,5 metri, executate de către scafandrii ISU Bistriţa-Năsăud”, au mai precizat salvatorii.

Pentru că nu au avut succes, jandarmii au reluat căutările și a doua zi, la prima oră. Cu ajutorul echipelor de pompieri, poliţişti şi jandarmi. ”La căutarea tânărului de 22 de ani dispărut sâmbătă în lacul Colibiţa participă un echipaj de pompieri cu barca, un echipaj de scafandri, un echipaj SMURD, iar în sprijinul acestora au intervenit şi poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, cei de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Criminalistic, precum şi jandarmii Postului Montan de Jandarmi Colibiţa”, au mai precizat salvatorii.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, cadavrul tânărului de 22 de ani dispărut sâmbătă în apele lacului Colibița după ce s-a răsturnat cu hidrobicicleta, a fost recuperat marți după-amiază de scafandrii bistrițeni și adus la mal. Așadar, după aproape trei zile de căutări, pompierii au reușit să-l găsească pe tânăr. Desigur, acesta era deja mort.

ADVERTISEMENT
Tags: