News

Cine e sibianul care a furat mașina poliției, a condus-o beat și a împărțit amenzi prin oraș. Tânărul, plasat în arest preventiv

Un tânăr din județul Sibiu a trăit aventura vieții, pentru care va plăti scump, posibil cu câțiva ani de închisoare. El a furat o mașină de poliție și a împărțit amenzi șoferilor.
23.10.2022 | 20:58
Cine e sibianul care a furat masina politiei a conduso beat si a impartit amenzi prin oras Tanarul plasat in arest preventiv
Tânărul a furat o mașină de poliție și s-a dat drept agent de circulație / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Darius Nicolae Galea, un tânăr de 23 de ani din Sibiu, își va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv după ce a sustras o autospecială a poliției și s-a dat drept om al legii, împărțind chiar și amenzi șoferilor din oraș.

Polițiștii îl opriseră cu câteva ore înainte și îi făcuseră dosar penal

Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice când a furat mașina de poliție, pe condus-o pe drumurile publice.

ADVERTISEMENT

Culmea e că în aceeași seară, polițiltii îl opriseră în trafic, pentru că se afla la volanul unei mașini neînmatriculate.

Pus să sufle în fiolă, s-a descoperit că aceasta avea o alcoolemie de 0,79 mg/l în aerul expirat și drept urmare a fost însoțit la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice.

ADVERTISEMENT

Ulterior, el a fost dus la secția de poliție, unde i s-a întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și conducere a unui autovehicul neînmatriculat. După ce a plecat de la poliție, tânărul a văzut o mașină de poliție și i s-a părut ocazia perfectă pentru a se răzbuna.

Acum, tânărul are probleme mult mai grave

În acest moment, dosarul tânărului a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, furt, uzurparea de calități oficiale, conducerea unui autovehicul având drept suspendat de conducere, conducere sub influența alcoolului și conducerea pe drumuri publice a unui autovehicul neînmatriculat și neînregistrat, scrie Newsweek.

ADVERTISEMENT

Tânărul este născut în localitatea Roșia, județul Sibiu și nu este la prima ”faptă”. În 2021, el a dispărut fără urmă, spre disperarea părinților, care au apelat la poliție pentru găsirea acestuia.

Oamenii de ordine au desfășurat o amplă operațiune de căutare și au apelat inclusiv la ajutorul presei, sperând să-l găsească pe tânăr.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, părinții au sunat la poliție, după câteva zile, și au anunțat că băiatul lor se afla în Germania, unde plecase fără să anunțe pe nimeni.

ADVERTISEMENT