News

Cine era Sergiu Mogorean, copilotul de elicopter care a murit în Grecia. Bărbatul avea trei fete

Sergiu Mogorean, copilotul de elicopter care a murit în Grecia, a lăsat în urmă trei fete. Bărbatul avea zeci de ani de experiență, însă vântul puternic și valurile înalte au înghițit elicopterul în care acesta se afla.
14.07.2022 | 22:56
Cine era Sergiu Mogorean copilotul de elicopter care a murit in Grecia Barbatul avea trei fete
Copilot mort în Grecia după ce elicopterul s-a prăbușit în mare. Foto: Captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Conform presei din Grecia, elicopterul care s-a prăbușit în mare în Samos decolase la ora 16:39, ora locală, însă a fost cuprins de valuri din cauza vântului puternic. Potrivit anchetatorilor, în elicopter erau patru persoane, pilotul româno-moldovean fiind salvat primul din apele mării.

Cine era copilotul care a murit în accidentul de elicopter din Grecia

Din păcate, copilotul cu aceeași cetățenie româno-moldovenească a murit în accidentul produs în Grecia. Întreaga tragedie s-a produs în timpul operațiunii de alimentare cu apă din mare, potrivit martorilor. Comandantul aeronavei și mecanicul de zbor, ambii cetățeni moldoveni, au scăpat cu viață, însă traducătorul grec din elicopter și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Elicopterul ajuta la stingerea incendiilor din care au cuprins Insula Samos din Grecia. După o oră de zbor, elicopterul a încercat să se alimenteze cu apă din mare, însă s-a prăbușit în valuri, la 300 de metri de mal.

”Elicopterul s-a ridicat cu apa și s-a întors deodată. Zici că s-a prins de ceva și a căzut brusc cu partea din față în jos. A dat să se ridice și s-a întors brusc cu fața în jos. Nu am văzut foc dar s-a scufundat și în câteva secunde a dispărut”, a explicat un martor.

ADVERTISEMENT

Aparatul de zbor era pilotat de Dumitru Morarenco, iar copilot era Sergiu Mogorean. Ambii aveau dublă cetățenie, română și moldovenească. În aeronavă se mai aflau un traducător grec și mecanicul de bord, un alt cetățean moldovean.

Potrivit salvatorilor, pilotul a înotat singur până la mal, fiind ajutat de curenții puternici, în timp ce mecanicul de bord a fost adus la mal de salvatori. Din păcate, copilotul Sergiu Mogorean nu a mai putut fi salvat, deși avea 25 de ani de experiență în operațiuni similare în Afganistan și Africa. În urma sa au rămas trei fete.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare dintre fete, Regina, a povestit pentru Știrile Pro TV: ”Presiunea psihologică era cel mai mare impediment, fiind și foarte obositoare. Tatăl meu a fost unul dintre cei mai determinați, onești și muncitori oameni pe care i-am cunoscut și este un erou care a murit salvând pe alții”.

Supraviețuitorii au fost transportați la spital. Elicopterul este deținut de o companie din Chișinău, Republica Moldova, și a fost închiriat de către guvernul elen pentru operațiunile de stingere de incendii.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii investighează cazul prăbușirii elicopterului, însă cei care au reconstituit scena spun că elicopterul decolase de pe aeroportul din Samos și s-a dus deasupra mării pentru a umple cu apă rezervorul. Din cauza vântului puternic, care bătea cu 55 de kilometri pe oră, și a valurilor de 5 metri, elicopterul a căzut în mare și s-a scufundat.

ADVERTISEMENT
Tags: