News

Cine este bărbatul ale cărui oseminte au fost găsite de salvamontiștii din Vâlcea. Se dusese să caute “energia” din Buila

Osemintele găsite de salvamontiști aparțin unui bărbat care dispăruse de mai bine de două luni, în timp ce plecase să caute energia din Buila.
15.10.2023 | 14:41
Cine este barbatul ale carui oseminte au fost gasite de salvamontistii din Valcea Se dusese sa caute energia din Buila
Cine este bărbatul ale cărui oseminte au fost găsite. Foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Descoperirea făcută în Vârful Țucla a fost făcută chiar de către șeful Serviciului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera. Pelerinul Alexandru Lupu avea 67 de ani și a fost dat dispărut acum două luni, de către călugării mănăstirii Pătrunsa, considerată cea mai izolată mănăstire din România.

Cine este bărbatul ale cărui oseminte au fost găsite de salvamontiști

Conform călugărilor de la Mănăstirea Pătrunsa (Vâlcea), bărbatul a fost văzut în viață ultima oară pe 25 august 2023, când s-a decis să plece de la mănăstirea izolată din vârf de munte, cunoscută drept ”Meteora României”. Ulterior s-a aflat că bărbatul a plecat să caute energia din Buila, deși avea îmbrăcăminte și încălțăminte de stradă.

ADVERTISEMENT

Înainte ar fi căutat această energie misterioasă și în munții Bucegi, alături de nepoți, însă n-a găsit-o, probabil pentru că este doar un mit, așa cum sunt și tunelurile dacice de sub Bucegi. Potrivit Adevărul, șeful salvamont Mircea Lera a anunțat că bărbatul a fost găsit într-o zonă unde doar caprele negre trăiesc.

”A dispărut pe 25 august 2023, dar nu a fost imediat dat dispărut, ci abia la finele lunii august. De atunci am tot căutat. Ni s-a spus că ar putea fi deasupra la Pătrunsa, spre Cantonul Cheia. După semnalul telefonului, omul părea că se îndreptase chiar în direcția opusă de unde a fost găsit, spre Mănăstirea Frăsinei, de aceea căutările au durat atât”, a explicat liderul salvamontiștilor.

ADVERTISEMENT

Și-a adus aminte ulterior despre o zonă unde ar putea să fi ajuns turistul, astfel că a schimbat căutarea și a rezolvat cazul. Din păcate bărbatul era deja demult mort, iar într-un sac de dormit a fost găsit doar scheletul acestuia. ”După multe calcule și căutări, am schimbat căutarea, sâmbăta trecută (7 octombrie 2023 – n.red.).

Practic de o săptămână facem căutări intense doar în zona respectivă, urcări, coborâri prin grohotișuri, tufe… Duminica trecută am luat și doi polițiști cu noi, dar n-au intrat pe scocuri. Un coleg de-al meu a găsit mai întâi o pereche de pantaloni rupți, iar mai apoi am tot insistat și am găsit craniul… într-o zonă în care stau doar caprele negre”, a transmis Mircea Lera, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Salvamontiștii au constatat că bărbatul, cel mai probabil, a alunecat și a căzut de pe munte, după care a fost mâncat de animale. ”Am comunicat cu ea, m-am interesat să văd dacă obișnuia să meargă pe munte, dacă avea experiență, ce-și dorea… Și am aflat că nu era un obișnuit al muntelui. Plus că nu era nici echipat…

Mai fusese prin Bucegi, odată, cu niște nepoți. Iar aici s-a dus unde era mai rău… A căzut practic de pe munte și, cel mai probabil, a murit pe loc… animalele i-au găsit trupul și…”, a punctat șeful salvamontiștilor. Alexandru Lupu ajunsese într-o zonă unde nici măcar alpiniștii nu merg și cel mai probabil a căzut de pe o culme, într-o râpă.

ADVERTISEMENT

”Era băgat pe un scoc, de nu putea fi văzut nici de deasupra, nici de vizavi. Vineri (13 octombrie – n.red.) i-am găsit eu craniul, iar sâmbătă ne-am dus cu Poliția și am mai găsit o parte dintre rămășițe și articolele vestimentare… Unul dintre pantofi era căzut, ceea ce mă face să cred că a încercat să iasă pe scoc, cumva, într-un loc în care sunt desprinși bolovani.

Cred că acolo a căzut… s-a dat peste cap… bănuiesc că a murit pe loc, undeva mai jos, în niște lăstari, copăcei cât degetul de groși. Clar, nu este o zonă turistică, nici măcar noi nu mergem pe acolo, este extrem de riscant, nu l-ar fi putut găsi nimeni pe acolo, nici măcar din întâmplare. Chiar nu-mi vine să cred că s-a dus acolo”, a mai transmis Lera, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp...
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp şi suflet pentru turişti: "E magic!"
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac....
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac. Căsnicia cu miliardarul român a rezistat doar doi ani!
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru...
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal...
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal masculin. A fost cel mai bun handbalist din lume în trecut
Legătura dintre Marius Moga și Ionuț Cercel. Compozitorul a recunoscut tot
Legătura dintre Marius Moga și Ionuț Cercel. Compozitorul a recunoscut tot
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”