News

Cine este Bogdan Ilea, noul secretar de stat în Ministerul Justiției: avocatul devenit decan de Barou la doar 33 ani!

25.02.2021 | 22:32
Cine este Bogdan Ilea noul secretar de stat in Ministerul Justitiei avocatul devenit decan de Barou la doar 33 ani
Cine este Bogdan Ilea, noul secretar de stat în Ministerul Justiției foto: Facebook
ADVERTISEMENT

George Bogdan Ilea a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției, condus de către Stelian Ion, membru în USR-PLUS. Acesta a fost numit decan al Baroului Sălaj la doar 33 de ani, în 2015, un record în acel moment în ceea ce privește vârsta, iar acum devine unul dintre cei mai importanți oameni din Ministerul Justiției. La doar o săptămână după ce Stelian Ion a desființat Secția de Investigații Speciale din Justiție

, decizie motivată de recomandările MCV, Ministerul Justiției are acum un nou secretar de stat.

Președintele României a declarat încă de toamna trecută că dorește o modificare a legilor justiției, odată ce majoritatea parlamentară se va reface (n. red. între timp, configurația parlamentară este total diferită după alegerile parlamentare din decembrie 2020).

ADVERTISEMENT

Cine este noul secretar de stat în Ministerul Justiției

Bogdan Ilea a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției, poziție ocupată în prezent de Alexandru Paul Dumitriu, Mircea Ursuța și Lidia Barac, alături de Răzvan Horațiu Radu în postura de secretar general.

George Bogdan Ilea a urmat studiile de licență și masterat la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai în perioada 2000-2005.

ADVERTISEMENT

Teza de licență este o lucrare intitulată “Controlul de legalitate al prefectului asupra actelor autorităților administrației publice locale”, iar cea de dizertație “Salarizarea managerilor în sistem corporatist”.

În ianuarie 2005 devine avocat stagiar și urmează un curs pilot de mediere la Craiova, sub tutela Ambasadei SUA și a Ministerului Justiției, iar din 2006 lucrează la cabinetul său de avocatură. Tot în 2006 a absolvit Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților.

ADVERTISEMENT

Din 2010 este și administrator judiciar la propriul cabinel de insolvență George Bogdan Ilea, practicând activ în acest domeniu.

În martie 2015 a fost ales decan al Baroului Sălaj, la doar 33 de ani și, prin această numire, a devenit membru al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România.

ADVERTISEMENT

Din 2019 este membru al Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România, cel mai tânăr membru și reprezentând o premieră dat fiind faptul că provine dintr-un barou mai mic.

L-a contestat activ pe fostul președinte al UNBR și a semnat o scrisoare de protest care în februarie 2019 l-a forțat pe fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, să accepte majorarea onorariilor pentru asistența din oficiu.

Conform propriului CV, vorbește fluent limbile franceză și engleză și deține un permis de conducere categoria B.

ADVERTISEMENT