News

Cine este Ciprian Barna, noul City Manager al Primăriei Sectorului 1

12.02.2021 | 15:58
Cine este Ciprian Barna noul City Manager al Primariei Sectorului 1
Noul City Manager al Sectorului 1 a fost prezentat de primarul Clotilde Armand. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Scos la concurs de Clotilde Armand în decembrie 2020, postul de City Manager al Sectorului 1 a fost acordat, surprinzător sau nu, unui coleg de partid. Vorbim despre Ciprian Barna, membru al filialei USR Bihor și angajat al Primăriei Oradea pe durata mandatelor deținute de Ilie Bolojan.

Acesta va coordona astfel cheltuirea eficientă și transparentă a banului public, se va ocupa de elaborarea proiectelor, politicilor și strategiilor noi de dezvoltare, precum și de atragerea de fonduri extrabugetare, elaborarea planului de dezvoltare locală și, nu în ultimul rând, va trebui să mențină o legătură cât mai strânsă cu sectorul privat.

ADVERTISEMENT

Absolvent al Facultăţii de Administraţie Publică din Cluj şi al Facultăţii de Drept din Oradea, cu un masterat în afaceri europene obţinut la Universitatea Reims Champagne-Ardenne, noul City Manager al celui mai bogat sector din București s-a ocupat în perioada 2012 – 2015 de extinderea serviciului de transport local la nivel metropolitan, proiecte de dezvoltare a conectivităţii transfrontaliere între Oradea şi Debrecen.

Cine este Ciprian Barna, noul City Manager al Primăriei Sectorului 1

Echipa de profesioniști din Sectorul 1 se mărește. Sunt încântată să vă prezint noul City Manager al Sectorului 1 din București. Ciprian Barna – absolvent al Facultății de Administrație Publică din Cluj și al Facultății de Drept din Oradea, are un masterat în afaceri europene obținut la Universitatea Reims Champagne-Ardenne și a fost bursier al statului francez la Școala Națională de Administrație în înalte studii europene.

ADVERTISEMENT

A lucrat la Zona Metropolitană Oradea din 2006 și a urcat pe rând toate treptele profesionale până la funcția de director ocupată în perioada 2012 – 2014.  Ciprian s-a ocupat în perioada 2012 – 2015 de extinderea serviciului de transport local la nivel metropolitan, proiecte de dezvoltare a conectivității transfrontaliere între Oradea și Debrecen.

Este un orădean ambițios care a ales să se alăture echipei noastre și este conștient de răspunderea pe care o are. Urmează să se ocupe de coordonarea Direcției de investiții, de achizițiile publice ale Administrației Domeniului Public, și proiectele europene derulate prin intermediul Serviciului Programe, strategii și proiecte”, a anunțat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT

În calitate de City Manager, Ciprian Barna va coordona, printre altele, cheltuirea banilor publici si strategiile de atragere de fonduri europene, îndatoriri pentru care ar urma să încaseze, potrivit unor surse citate de gândul.ro, peste 9.000 de lei pe lună, fără să luăm în calcul și sporul de 25% pentru implementarea unor proiecte cu fonduri europene.

Conform CV-ului postat pe site-ul USR Bihor, filială din care face parte, acesta a studiat Administrație Publică, Drept și Afaceri Europene la Cluj, Oradea și în Franța (Universitatea Lyon 2, Universitatea din Reims-Champagne-Ardenne, Școala Națională de Administrație), iar din 2006 activează în domeniul dezvoltării locale, al fondurilor europene și al managementului de proiecte.

ADVERTISEMENT

Principalele sale domenii de expertiză se referă la:

  • Planificarea strategică, Managementul proiectelor europene;
  • Pregătirea și implementarea investițiilor publice;
  • Dezvoltarea serviciilor publice (în perioada 2012-2015, a coordonat procesul de extindere și organizare a serviciului de transport public la nivelul Municipiului Oradea, comunelor Borș și Sînmartin).

ADVERTISEMENT