News

Cine este copilul de trei ani răpus de Covid-19. Avea afecțiuni multiple

15.11.2020 | 15:13
Cine este copilul de trei ani rapus de Covid19 Avea afectiuni multiple
ADVERTISEMENT

Un al treilea copil și-a pierdut viața astăzi din cauza COVID-19, chiar dacă incidența cazurilor la această categorie de vârstă este una mai redusă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat decesul în raportarea făcută publică duminică la amiază.

ADVERTISEMENT

Potrivit Libertatea, este vorba de un băiat în vârstă de doar 3 ani, din Brașov, care avea și alte afecțiuni medicale, situație în care copilul nu a supraviețuit și infecției cu coronavirus.

Trei copii au murit până acum din cauza Covid-19

Până acum, în România s-au înregistrat trei decese la categoria de vârstă 0-9 ani.

Pe 11 octombrie, s-a înregistrat decesul unui băiețel de patru ani din județul Mureș care suferea de afecțiuni renale cronice. Inițial a fost internat deja în stare gravă la spitalul din Reghin și apoi transferat la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș, însă medicii nu au reușit să-l salveze.

ADVERTISEMENT

Cea mai tânără victimă a epidemiei s-a înregistrat pe 28 octombrie, fiind vorba de un bebeluș de numai 4 luni din localitatea Nocrich, județul Sibiu. Și acesta suferea de alte afecțiuni care i-au slăbit organismul în lupta cu virusul. Decesul a survenit la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, 7.096 de cazuri noi de Covid-19, ceea ce reprezintă un nou record pentru o zi de duminică. 113 pacienți infectați au murit, în timp ce 1.169 sunt internați la ATI.

ADVERTISEMENT

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.996. Dintre acestea, 1.169 sunt internate la ATI”, a precizat GCS.

46.064 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.161 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, alte 80.818 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.

ADVERTISEMENT

În ce privește rata infectărilor la mia de locuitori din ultimele 14 zile, cele mai afectate județe sunt: Sibiu – 8,32‰, Cluj – 7,56‰, Timiș – 6,69‰, Brașov – 6,16‰ și Alba – 6,04‰.

ADVERTISEMENT