Fotbal intern

Cine este Damir Skomina, arbitrul barajului Islanda – România. Dezastru pentru ”tricolori” cu el la centru

06.10.2020 | 13:15
Cine este Damir Skomina arbitrul barajului Islanda  Romania Dezastru pentru tricolori cu el la centru
ADVERTISEMENT

Slovenul Damir Skomina va fi arbitrul meciului de baraj Islanda – România, dar ”tricolorii” au amintiri sumbre cu el la centru.

În vârstă de 44 de ani, Skomina va fi ajutat de asistenții Jure Praprotnik și Rober Vukan, în vreme ce al patrulea oficial va fi Rade Obrenovic.

ADVERTISEMENT

În camera VAR la întâlnirea de la Reykjavik se va afla spaniolul Juan Martinez Munuera, ajutat de slovenul Slavko Vincic.

Meciul Islanda – România va fi arbitrat de Damir Skomina

Vestea că Damir Skomina, unul dintre cei mai bine cotați arbitri ai momentului, se va afla la centru la meciul Islanda – România a adus fiori în rândul ”tricolorilor”. Și asta deoarece slovenul este cu adevărat o ”pacoste” pentru formațiile românești.

ADVERTISEMENT

Centralul despre care se spune că a ajuns în vârful arbitrajului împins serios de la spate de conaționalul său Aleksandr Ceferin, actualul președinte UEFA, ne-a arbitrat în partida pierdută de ”tricolori” acasă cu Polonia, scor 0-3, în 2016, în preliminariile CM 2018.

Skomina, care a devenit arbitru internațional în 2003, s-a mai aflat la centru într-un singur meci al unei formații românești, iar finalul a fost identic. În august 2009, FC Vaslui era învinsă de AEK Atena în Grecia cu 3-0 în play-off-ul Europa League.

ADVERTISEMENT

Slovenul are în palmares în ultima perioadă mai multe meciuri importante, iar principalele sale repere sunt o semifinală la Jocurile Olimpice din 2008, apoi 3 meciuri, un sfert de finală la Euro-2012 și Supercupa Europei din același an.

La Euro 2016 a arbitrat patru întâlniri, dintre care un sfert de finală, apoi a urmat finala Europa League din 2017, trei meciuri de la CM-2018 și finala Champions League din 2019 în care Liverpool a învins Tottenham Hotspur. În sezonul precedent s-a aflat la centru în celebrul meci în care Bayern Munchen a demolat-o pe FC Barcelona, scor 8-2, în sferturile de finală ale Champions League.

ADVERTISEMENT

Damir Skomina va rămâne în istoria fotbalului ca fiind primul arbitru din istorie care a anulat un gol cu ajutorul VAR în Champions League. În februarie 2019, slovenul a anulat golul înscris de Ajax Amsterdam în meciul cu Real Madrid din prima manșă a optimilor de finală după ce a revăzut imaginile video.

Centralul sloven este născut la Koper și pe lângă limba natală mai vorbește engleza și italiana. Skomina este agent imobiliar și de turism, iar pasiunile sale sunt futsalul, filmele și toate sporturile cu minge și de plajă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 11,00 este cota pentru ”peste 4,5 goluri” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT