News

Cine este femeia misterioasă care a fost lângă Cornel Dinicu atunci când s-a declanșat incendiul. Ce atribuții avea la Ferma Dacilor

Cornel Dinicu le-a declarat anchetatorilor că a fost trezit de concubina sa atunci când s-a declanșat incendiul de la Ferma Dacilor.
22.01.2024 | 16:14
Cine este femeia misterioasa care a fost langa Cornel Dinicu atunci cand sa declansat incendiul Ce atributii avea la Ferma Dacilor
Cornel Dinicu și-a pierdut un fiu în incendiul de la Ferma dacilor. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Inquam photos / Ovidiu Micsik, Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, se află în arest preventiv de la începutul anului. Săptămâna trecută, primarul din localitatea Gura Vadului, Marius Sora, precum și fostul edil al localităţii, Constantin Lungu, şi angajata din primărie care se ocupă cu probleme de urbanism au fost duşi la audieri în ancheta în care procurorii cercetează cauzele și împrejurările în care a avut loc incendiul în urma căruia au decedat 8 persoane.

Partenera lui Cornel Dinicu este specialist în PR la Ferma Dacilor

Vineri, Judecătoria Ploieşti a emis mandat de arestare preventivă pe numele angajatei de la Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Gura Vadului. În documentele procurorilor, care au fost trimise către presă, se află și o declarație a recepționerei de la Ferma Dacilor, în care aceasta a indicat cum au fost cazați cei aflați în clădirea mistuită de incendiul din dimineața zilei de 26 decembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Astfel, din cele opt camere de la mansardă au fost ocupate șase. În camera 15 au fost cazați Petru Ene și Victor Dinicu (decedați), în camera 17 au stat Anca Gavrilă și Constantin Marinescu (decedați), în camera 18 au stat Andrei Nițescu și Vlad Băiceanu (decedați), în camera 19 au stat Lucian Ene (decedat) și Ileana Ene (supraviețuitoare), iar în apartament au stat Cornel Dinicu și Alexandra Gospodaru (supraviețuitori).

Cornel Dinicu a declarat procurorilor că, atunci când s-a declanșat incendiul, dormea profund și că a fost trezit de concubina sa. Dinicu și Gospodaru au scăpat cu viață deoarece apartamentul lor avea o ieșire separată. Cuplul are trei copii, iar unul dintre aceștia, Victor Dinicu, a murit în incendiu. Conform informațiilor FANATIK, Alexandra Gospodaru lucrează din mai 2016 la Ferma Dacilor, având funcția de specialist în relații publice.

ADVERTISEMENT

Partenera de viață a lui Cornel Dinicu era responsabilă cu organizarea evenimentelor din cadrul complexului Ferma Dacilor, gestionarea relațiilor cu clienții – segment corporate – teambuilding, organizarea de întrevederi, reuniuni și evenimente private. Alexandra Gospodaru este cea care a cerut la Judecătoria Mizil ca Asociaţia de agrement şi turism cultural Getica să primească personalitate juridică.

Alexandra Gospodaru a înregistrat la OSIM numele firmei lui Cornel Dinicu

Getica este o asociație nonprofit, fără activitate economică, care organizează competiția Dac warrior pe domeniul de la Ferma Dacilor, eveniment anual la care participă aproximativ 600 de persoane. Asociația și Alexandra Gospodaru au avut calitatea de petent la Judecătoria Mizil, instanță care, pe 13 ianuarie 2022, a admis cererea care a avut ca obiect “acordare personalitate juridică”.

ADVERTISEMENT

Alexandra Gospodaru a înregistrat, în 2021, la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) numele și sigla “Pescăria Tohania”, la clasa preparate din peşte (pește gătit), mâncăruri gătite constând în principal din pește. Cornel Dinicu a înființat, în 2015, firma Ferma Dacilor Catering SRL, dar i-a schimbat denumirea în Pescaria Tohania SRL în 2021.

Prin intermediul acestei firme, care este înregistrată la adresa din Gura Vadului, unde se află complexul Ferma Dacilor, își desfășoară activitatea un restaurant din Tohani, care este deschis doar sâmbăta și duminica și  care oferă specialități din pește. În 2022, Pescaria Tohania SRL a înregistrat un profit net de 16.210 lei la o cifră de afaceri de 193.887 lei.

ADVERTISEMENT

Alexandra Gospodaru a reprezentat Ferma Dacilor în proiectul prin care a primit bani de la stat

În 2020, deși firma a avut cifră de afaceri 0, profitul net a fost unul record, de 150.927 lei. Un alt an bun al firmei înregistrate la OSIM de Alexandra Gospodaru a fost 2018, când s-au bifat un profit net de 78.910 lei și o cifră de afaceri de 146.358 lei. Cele mai mari datorii ale firmei au fost în 2019, de 250.018 lei, dar în 2022 acestea au fost de doar 69.355 lei.

Numele Alexandrei Gospodaru apare și în documentele care atestă că firma care adminstrează activitatea complexului, Ferma Dacilor Production SRL, a primit aproximativ 60.000 de euro în 2021, în cadrul unui proiect pentru sprijinirea IMMM-urilor în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia COVID, după cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Astfel, Alexandra Gospodaru apare, pe site-ul fonduri-structurale.ro, drept persoana de contact din partea Fermei Dacilor, la capitolul „Anunț finalizare proiect grant capital de lucru acordat Ferma Dacilor Production SRL”. Proiectul s-a derulat prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

 

 

 

ADVERTISEMENT