News

Cine este Florian Tudor, interlopul capturat în Mexic! „Rechinul” încărca brichete în Craiova

Cine este Florian Tudor, interlopul capturat în Mexic, unul dintre capii mafiei românești
28.05.2021 | 10:36
Cine este Florian Tudor interlopul capturat in Mexic Rechinul incarca brichete in Craiova
Florian Tudor a fost arestat în Mexic. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poreclit ”Rechinul” și investigat inclusiv de celebra FBI pentru crearea unei reţele transnaţionale de clonare de carduri, Florian Tudor a sfârșit în arestul autorităților mexicane. A fost reținut în baza unei cereri de extrădare formulate de România.

Concret, Florian Tudor a fost arestat de procurori ai Biroului Procurorului General, ca urmare a unei solicitări venite din partea autorităților noastre. De altfel, Poliția Română îl căuta pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Cine este Florian Tudor, interlopul român capturat în Mexic!

În Mexic, Florian Tudor și-a făcut un adevărat nume și a devenit în scurt timp cel care controla o mare parte a țării și nu numai. De isprăvile românului au auzit și americanii. Agenții FBI au intrat pe firele cazului, unul care i-a adus peste sute de milioane de dolari românului din clonarea cardurilor și trecerea ilegală a conaționalilor în SUA, peste granița mexicano-americană.

Conform presei din Mexic, Florian Tudor a devenit peste noapte un om de afaceri. Astfel, cu banii pe care îi scotea din acțiuni ilegale mergea și investea în proprietăți de lux.

ADVERTISEMENT

Așa și-ar fi cumpărat imobile în zone incredibile ale Mexicului, dar și în Statele Unite, Indonezia și chiar Bali. De asemenea, acesta a construit nu mai puțin de șase blocuri în Craiova.

Toate au fost posibile datorită unei încrengături aparte. Vorbim despre o adevărată caracatiță din care făceau parte peste 250 de oameni.

ADVERTISEMENT

Cum opera gruparea lui Florian Tudor

Botezaţi ”Gangsterii de pe Riviera Maya” după regiunea în care operau, interlopii originari din Craiova au instalat în jur de o sută de bancomate capcană la malul mării Caraibilor între localităţile Cancun şi Tulum, dar şi în alte zone turistice din ţara latino-americană.

Operaţiunea românilor s-a desfăşurat în patru paşi. Bancomatele bandei au colectat ilegal informaţiile utilizatorilor, datele furate au fost transferate pe carduri clonă, după care alți oameni erau trimiși în cu totul alte zone ale lumii ca să retragă banii.

ADVERTISEMENT

De remarcat că, în trecut, un fost membru al grupării a estimat că “Gangsterii de pe Riviera Maya” au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, operaţiunea lor desfăşurându-se între 2014 şi 2019.

În urmă cu un an de zile, jurnaliștii de la Rise Project relatau că gruparea condusă de craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, era deja investigată de către FBI în cooperare cu Parchetul General din Mexic.

De ce se considera Florian Tudor „o victimă”

La finalul lunii martie, Florian Tudor poza într-un veritabil om de afaceri în fața jurnaliștilor mexicani. A acceptat un interviu în care a repretat la nesfârșit o singură placă.

„Nu sunt liderul unei mafii, nimeni nu-mi spune Rechinul, porecla a fost inventată pentru a crea o fantezie. Eu nu sunt liderul niciunei mafii. Nu cunosc nicio persoană din rândul Mafiei”, a spus de nenumărate ori.

Mai mult de atât, Florian Radu a transmis că doar presiunile guvernului român l-au obligat să facă un pas în față pentru a infirma acuzațiile.

„Executivul de la București a emis un mandat de arestare împotriva mea și m-a inclus pe lista celor mai căutați oameni. Totul e o minciună”, a mai transmis Rechinul.

În plus, chiar în timpul interviului, Florian Radu a ținut să explice și acuzațiile de tentativă de omor. Acesta a pus că e nevinovat și că totul s-ar fi petrecut în 2018, la domiciliul său din Cancun, Quintan Roo. Atunci, un grup de bărbați, inclusiv români, au încercat să-l răpească, dar bodyguarzii săi i-au împușcat. Unul dintre atacatori a murit și întreaga culpă ar fi fost pusă pe umerii lui.

Cum a ajuns Florian Tudor un interlop căutat de FBI

Interesant este că, la începutul anilor 2000, Florian Tudor era doar proprietarul unui magazin mic din centrul Craiovei unde vindea ochelari și brichete. Culmea, acesta obişnuia chiar să încarce brichetele rămase fără gaz ale oltenilor.

Oamenii legii spun că din acele zile ar fi prins gustul clonării cardurilor. Pentru că România era o țară săracă și bancomatele goale, Florian Tudor a plecat în Italia, apoi în Olanda. Aici a fost arestat și condamnat.

În penitenciar, Rechinul s-ar fi împrietenit cu mai mulți mexicani care i-au deschis apetitul pentru această zonă a lumii. Când a ieșit din penitenciar, Florian Tudor a plecat direct în Cancun. Alături de câțiva parteneri de afaceri, acesta a pus la punct o întreagă rețea de clonare a cardurilor.

Ca să retragă banii, locotenenții acestuia tăiau globul în două. De-a lungul timpului, spun oamenii legii, s-au scos sume importante din SUA, India, Japonia, Coreea de Sud, Bali, Vietnam și Belgia.

Mai mult de atât, gruparea Rechinului din Cancun se ocupa și cu trecerea ilegală a frontierei dintre Mexic și SUA. Mai exact, românii care voiau să ajungă ilegal pe tărâmul făgăduinței plăteau 20.000 de dolari de persoană.

Cum reușeau că cloneze cardurile oamenii lui Florian Tudor

Diverse investigații, una dintre ele efectuată chiar de ziarul britanic Daily Mail, a dezvăluit că grupul infracțional intervenea la bancomate printr-un hardware cunoscut sub numele de Instacash.

Astfel, aceștia plasau un dispozitiv în bancomate, un dispozitiv care transfera informațiile cardului de credit și de debit prin Bluetooth către un telefon mobil.

Imagini din timpul arestării lui Florian Tudor

Conform poliției mexicane, Florian Tudor era căutat pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată.

Culmea, un agent federal a încercat să împiedice arestarea acestuia, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale. Cei doi au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

Între timp au apărut și imagini din timpul reținerii. ”Lasă-mă. Lasă-mă. Mă omoară”, a strigat Florian Tudor în timpul arestării.

ADVERTISEMENT
Tags: