Sport

Cine este instructorul de înot de la Dinamo arestat pentru viol. Reacții dure în social media

FANATIK a aflat cine este instructorul de înot de la Dinamo reținut pentru 30 de zile de Poliția Capitalei, după ce a fost acuzat că ar fi violat o fetiță de 7 ani.
16.02.2024 | 17:38
Cine este instructorul de inot de la Dinamo arestat pentru viol Reactii dure in social media
FANATIK a aflat cine este instructorul de înot de la Dinamo reținut pentru 30 de zile de Poliția Capitalei, după ce a fost acuzat că ar fi violat o fetiță de 7 ani FOTO: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor FANATIK, instructorul de înot de la Dinamo arestat preventiv pentru 30 de zile de Poliția Capitalei, după ce a fost acuzat că ar fi violat o fetiță de 7 ani, se numește Ștefan Cam. Informația a fost confirmată și de surse din Poliția Capitalei.

Cine este instructorul de înot de la Dinamo arestat pentru viol

Ștefan Cam, 20 de ani, a studiat la Colegiul Național “Emil Racoviță”, București, iar în prezent este student la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București (UNEFS), potrivit datelor pe care și le-a afișat pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT

De altfel, după ce presa a anunțat că un instructorul de înot de la Dinamo a fost reținut pentru 30 de zile de Poliția Capitalei, acuzat că ar fi violat o fetiță de 7 ani, Ștefan Cam a început să primească mesaje dure pe contul de social media.

Instructor înot violator Dinamo
Captură cu mesajele dure primite de Ștefan Cam pe pagina personală de Facebook

Poliţia Capitalei a anunţat miercuri, 14 februarie 2024, că poliţişti de la Secţia 6, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au reţinut un tânăr, în vârstă de 20 de ani, pentru viol. Ulterior, el a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Din cercetări s-a stabilit că, la momentul comiterii faptei, acesta se afla în timpul programului de lucru. Poliția a fost sesizată de mama victimei în cursul zilei de marți, 13 februarie. În urma cercetărilor, organele de anchetă bărbatul în vârstă de 20 de ani a fost reținut de Poliție și dus la audieri pentru acuzații de viol în formă agravată.

Despre faptul că instructorul de înot arestat preventiv pentru 30 de zile este Ștefan Cam a scris și Gândul.

ADVERTISEMENT

Ștefan Cam a fost coleg de generație cu David Popovici

Ștefan Cam a practicat înotul la Asociația Bucharest Sport Club Elite, pentru care a participat la câteva ediții ale Campionatelor Naționale de juniori, tineret și seniori. Cele mai bune rezultate le-a obținut în proba de 100 metri spate, de două ori locul 19.

În iunie 2021, Ștefan Cam a concurat și cu David Popovici. Potrivit FRNPM, Ștefan Cam a terminat pe locul 41, în proba de 50 de metri liberi, cu timpul de 00:28:13, în timp ce David Popovici a devenit campion, cu 00:22:60.

ADVERTISEMENT

CS Dinamo i-a reziliat contractul instructorului de înot Ștefan Cam

Ștefan Cam lucra ca instructor de înot la CS Dinamo în baza unui avea contract de activitate sportivă. CS Dinamo i-a reziliat contractul imediat după izbucnirea scandalului. .

Clubul la care este legitimat, printre alții, dublul campion european și mondial la înot David Popovici, a pus la dispoziția anchetatorilor imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot.

CS Dinamo a reacționat printr-un comunicat de presă: ”Cu privire la situația de la Secția de Natație a Clubului Sportiv Dinamo, dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în abordarea și soluționarea promptă și transparentă a acestui caz.

Conducerea clubului colaborează și va colabora cu anchetatorii pentru soluționarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziție, în seara datei de 13.02.2024, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot. Repudiem cu fermitate și condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat. În momentul în care am fost informați despre acuzațiile aduse, am inițiat imediat o serie de acțiuni concrete: 

1. Rezilierea Contractului: Am încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacționa cu minorii din cadrul clubului nostru, fie că aceștia sunt sportivi de performanță sau amatori. 

2. Certificat de Integritate Comportamentală: Vom solicita întregului personal prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală, asigurându-ne astfel de aderarea la cele mai înalte standarde etice. 

3. Educație și Prevenire: Vom organiza sesiuni de formare pentru sportivii noștri, concentrându-ne pe deontologia, etica și conduita profesională adecvată în relația cu minorii și persoanele vulnerabile, precum și cu familiile acestora. 

4. Analize și Diagnoze Organizaționale: Prin Compartimentul nostru de Analiză Psihologică, vom demara o evaluare aprofundată a Academiei de Înot și vom extinde aceste analize la toate disciplinele sportive din cadrul clubului. 

CS Dinamo condamnă orice formă de abuz

Suntem dedicați asigurării unui mediu sigur și propice pentru toți sportivii noștri, indiferent dacă practică sportul la nivel amator sau profesionist. Măsurile luate reflectă angajamentul nostru către binele și protecția comunității noastre sportive. De asemenea, dorim să reiterăm că, încă de la deschiderea secției de înot, am oferit părinților posibilitatea de a asista la antrenamente, promovând astfel o cultură de transparență și siguranță. 

Încurajăm continuarea acestei practici, reafirmând deschiderea noastră către orice sugestii sau preocupări din partea părinților și a sportivilor. Clubul Sportiv Dinamo este ferm angajat în lupta împotriva oricăror forme de abuz și va continua să colaboreze cu toate părțile interesate pentru a menține un mediu sigur și sănătos pentru practicarea sporturilor”, se arată în comunicatul oficial emis de CS Dinamo.

ADVERTISEMENT