News

Cine este Ioan Crișan, omul care se afla la volanul mașinii care a explodat la Arad? Își transformase pasiunea în afacere

Ioan Crișan este omul de afaceri care se afla la volanul mașinii care a explodat la Arad.
29.05.2021 | 15:37
Cine este Ioan Crisan omul care se afla la volanul masinii care a explodat la Arad Isi transformase pasiunea in afacere
Criminaliștii, în alertă. După cazul de la Arad s-ar putea răspândi “sindromul Horațiu” Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ioan Crişan este omul de afaceri care a murit în explozia produsă sâmbătă într-o parcare din Arad. Acesta este fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea.

În vârstă de 66 de ani, Ioan Crișan a murit sâmbătă dimineaţa după ce maşina în care se afla a explodat în condiţii suspecte. Incidentul a avut loc în parcarea unui supermarket Profi.

ADVERTISEMENT

Victima era fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea și avea afaceri în domeniul piscicol. Era singurul crescător de somn african din România, conform Adevărul.

Cine este Ioan Crișan? Se afla la volanul mașinii care a explodat la Arad

O maşină a explodat sâmbătă dimineaţă în cartierul Aurel Vlaicu din minicipiul Arad. Persoana din mașină a decedat, focul fiind stins după aproximativ 15 minute. Autovehicului a explodat imediat după ce a fost pornit. Victima este Ioan Crișan, un cunoscut om de afaceri din Arad, în vârstă de 66 de ani.

ADVERTISEMENT

Crişan a înfiinţat prima crescătorie de somn african din România, în fosta Fabrică de Cânepă din Iratoşu.

Pasionat de pescuit, acesta a reușit să-și transforme un hobby într-o afacere de succes. Înainte de a fi om de afaceri, Crișan lucrase 25 de ani ca electronist la Aeroportul Arad.

ADVERTISEMENT

Afacerea pe care și-a construit-o în domeniul piscicol a devenit una de amploare. Într-un interviu dat pentru Adevărul în urmă cu 8 ani, Ioan Crișan povestea că are 22 de bazine pline cu somni cu dimensiuni de la 250 de grame la 15 kg.

Ioan Crișan era un om de succes. Cum și-a dezvoltat afacerea?

Cine este Ioan Crișan, omul care se afla la volanul mașinii care a explodat la Arad? Își transformase pasiunea în afacere
Cine este Ioan Crișan, omul care se afla la volanul mașinii care a explodat la Arad? Își transformase pasiunea în afacere. Foto: colaj Fanatik – sursa: Aradon/Claudia Untaru

Crişan a început afacerea în 2007, cu un împrumut de la bancă. De asemenea, a apelat și la prieteni pentru a strânge suma de care avea nevoie – 260 de mii de euro. Apoi, a cumpărat 50 de hectare de teren, utilaje şi peşte.

ADVERTISEMENT

Fabrica de cânepă din Iratoşu, unde se află crescătoria de somni africani, este foarte veche și renumită. Se semănau cam 600 de hectare de cânepă, prin contractare cu satele din jur, Iratoşu, Turnu şi Dorobanţi.

Firma lui Ioan Crișan a avut profit de 57.000 de lei în 2020

Firma Crimatex SRL, deținută de Ioan Crișan, a avut în 2020 un număr de 14 angajaţi, o cifră de afaceri de trei milioane de lei.

Profitul nu a fost deloc rău, mai ales că vorbim de un an pandemic. Crimatex SRL a avut profit de 57.000 de lei în 2020, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Totuși, cifrele nu se compară cu anii 2017 şi 2018, când firma lui Crişan a raportat un profit de peste 500.000 de lei.

O mașină din Arad a explodat imediat după pornire

La fața locului au ajuns  poliţişti şi un echipaj de pompierii, care au constatat că este vorba de despre un autoturism incendiat. Din păcate, în interior se afla un bărbat decedat.

″În această dimineaţă în jurul orei 7, am fost sesizaţi prin apel 112, despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Arad, conform Știrile Pro TV.

„Din cauza incendiului și a deteriorării victimei, nu s-a putut stabili cu siguranță dacă e bărbat sau femeie. Alte victime nu sunt”, a explicat un reprezentant ISU.

ADVERTISEMENT