News

Cine este Lucian Covaliu, decesul numărul 553 în România! A lăsat pe drumuri 10 copii

25.04.2020 | 21:57
Cine este Lucian Covaliu decesul numarul 553 in Romania A lasat pe drumuri 10 copii
ADVERTISEMENT

Lucian Covaliu din comuna Volovăț, județul Suceava, este decesul numărul 553. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, a fost răpus de noul coronavirus în seara zilei de 24 aprilie. 10 copii au rămas fără tată.

Decesul 601 în România, Lucian Covaliu din Volovăț, tată a 10 copii

COVID-19 a făcut noi victime, iar numărul deceselor a ajuns la 601. Printre ultimele victime se numără și Lucian Covaliu, șofer profesionist, din comuna Volovăț, județul Suceava, tată a 10 copii, cu vârste între 5 și 22 de ani.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, șofer de transport internațional, s-a întors în țară pe 16 martie, după o cursă în Germania, unde transportase muncitori români pentru agricultură.

De atunci, nu a mai plecat din România. “La vamă nu i-au impus nici carantină, nici izolare. L-au întrebat din ce zonă vine și i-au luat temperatura”, a povestit soția îndurerată.

ADVERTISEMENT

A fost internat la Suceava, o lună mai târziu

O lună mai târiziu, pe 13 aprilie, bărbatul a fost internat la Suceava, cu probleme pulmonare, ulterior fiind confirmat cu COVID-19. O zi mai târziu starea lui s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă.

Pe 15 aprilie a fost intubat, pentru că nu mai putea să respire singur. Soția a vorbit ultima dată cu el chiar cu o zi înainte, dar era deja într-o stare gravă. “Era în perfuzie, cu masă de oxigen”.

ADVERTISEMENT

“Când am văzut că nu îmi răspunde la mesaje, am sunat la spital și mi s-a spus că nu mai poate să respire, nu îi mai funcționau plămânii, așa că l-au intubat. Am încercat să îl mai sun, nu putea vorbi, mi s-a spus că este într-o stare gravă și că așteaptă să răspundă la tratament”, a declarat soția bărbatului.

A fost transferat la Matei Balș

Starea lui s-a agravat rapid și pe 20 aprilie, medicii i-au cerut acordul soției pentru a-l transfera la Institutul Matei Balș din Capitală. Lucian Covaliu a fost adus la București cu același elicopter cu care a fost transferat și ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

ADVERTISEMENT

În sprijinul familiei îndurerate, a fost inițiată o campanie de strângere de fonduri.

Tags: