News

Cine este şi ce avere are Marius Humelnicu. Propunerea PSD pentru Ministerul Economiei a jucat fotbal la Oţelul Galaţi

PSD propune pentru funcția de ministru al Economiei un fost jucător al Oțelului Galați. Marius Humelnicu este numele cu care social-democrații au venit pentru această poziție.
22.11.2021 | 20:08
Cine este si ce avere are Marius Humelnicu Propunerea PSD pentru Ministerul Economiei a jucat fotbal la Otelul Galati
Cine este şi ce avere are Marius Humelnicu. Propunerea PSD pentru ministerul Economiei a jucat fotbal la Oţelul Galaţi. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marius Humelnicu, senatorul PSD din Galați, este propunerea social-democraților pentru postul de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR.

Acesta a fost jucător de fotbal, city manager la Galați, dar și fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

ADVERTISEMENT

Cine este Marius Humelnicu?

Marius Humelnicu a fost fotbalist profesionist până la vârsta de 30 de ani, ajungând să joace și pentru Oțelul Galați. Ca urmare a unei accidentări suferite la piciorul drept în 2007, acesta și-a sistat cariera de sportiv, relatează economedia.ro.

În calitate de membru al PSD Galați, a ajuns să conducă Direcția de Sport Galați, după care a fost împuternicit ca șef al Autorității Rutiere Galați.

ADVERTISEMENT

Prima dată, în august 2015, el a fost desemnat secretar de stat la Transporturi, în urma unei hotărâri a prim-ministrului de la acea vreme, Victor Ponta. El a câștigat, în august 2016, competiția pentru ocuparea funcției de city manager al Galațiului, funcție pe care a deținut-o inclusiv până anul anterior.

Ulterior, în 2019, sub semnătura fostului premier PSD Viorica Dăncilă, a fost desemnat să ocupe din nou funcția de secretar de stat la Transporturi. O foarte scurtă vreme, până să devină senator, Humelnicu a ocupat inclusiv funcția de viceprimar al Galațiului. Ca mai apoi să fie propus pentru poziția de Ministru al Economiei, la vârsta de 44 de ani.

ADVERTISEMENT

În anul 2020, Humelnicu era votat senator PSD de Galați

După ce a ajuns în Parlamentul României, el a fost și președinte al Comisiei pentru Comunicații și Tehnologia Informației din Senat. Marius Humelnicu a terminat Liceul Sportiv din Galați, după care a studiat la Universitatea “Dunării de Jos” Galați, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică.

În continuare, a finalizat masteratul “Drept și Administrație Publică Europeană” de la Facultatea de Drept, Universitatea “Danubius” din Galați, masteratul “Siguranța și Performanța Circulației Rutiere”, Facultatea de Mecanică, Universitatea “Gheorghe Asachi” din Iași.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, el a devenit specialist în domeniul achizițiilor publice, absolvind și cursurile Fundației Romanian Business School a Camerelor de Comerț și Industrie, Filiala din Galați.

Ce avere are Marius Humelnicu?

În cea mai recentă versiune a declarației de avere, care datează din 2020, se arată că Marius Humelnicu este proprietar de două apartamente, dintre care unul în Galați, achiziționat în 2011, și un altul în municipiul Brașov, dobândit în 2018. El deține, totodată, o mașină Volkswagen din 2018.

În 2019, Marius Humelnicu a obținut venituri salariale de 85.146 de lei de la Primăria Galați, de la Ministerul Transporturilor de 34.302 lei, din partea Telecomunicații CFR SA de 19.707 lei, iar de la Autoritatea Rutieră Română de 3.702 lei.

Despre soția sa, Corina Humelnicu, s-a precizat că are o indemnizație de 64.656 de lei, fără a se specifica proveniența sumei. Precedent, în declarațiile de avere din 2019, Corina Humelnicu a menționat faptul că a obținut mai multe venituri de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Regional de Apă Galați, dar și de la Parlamentul României.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”