Fotbal intern

Cine este Marius Nicoară, arbitrul asistent care a influenţat decizia de penalty la FCSB – Dinamo 3-2. A candidat la alegerile locale din 27 septembrie

04.10.2020 | 12:10
Cine este Marius Nicoara arbitrul asistent care a influentat decizia de penalty la FCSB  Dinamo 32 A candidat la alegerile locale din 27 septembrie
Arbitrul asistent care a influenţat decizia de penalty la FCSB-Dinamo a candidat la alegerile locale din 27 septermbrie. Foto: Şcoala de arbitri.ro
ADVERTISEMENT

Meciul FCSB – Dinamo a fost unul cu final fierbinte, după ce rezultatul partidei a fost stabilit în favoarea primei echipe cu scorul de 3-2 în urma acordării unei lovituri de pedeapsă de către brigada de arbitri condusă de Radu Petrescu.

Penalty-ul transformat de Florin Tănase a venit însă în urma unei uriaşe erori de arbitraj, reluările TV demonstrând clar că jucătorul dinamovist Isma Lopez a jucat clar mingea în duelul cu Denis Man, care s-a prăbuşit în urma contactului.

ADVERTISEMENT

Mai mult, arbitrul Radu Petrescu a considerat că jucătorul spaniol al lui Dinamoa faultat în postură de ultim apărător şi prin urmare i-a arătat cartonaşul roşu. Conducerea lui Dinamo a anunţat că va formula un protest oficial la adresa arbitrajului.

Radu Petrescu a dictat penalty pentru FCSB la semnalizarea asistentului Marius Nicoară

Lovitura de la 11 metri a fost dictată de centralul Radu Petrescu la indicaţia arbitrului asistent Marius Nicoară. Centralul partidei era destul de departe de fază şi s-a hotărât să meargă pe mâna asistenului său şi a greşit.

ADVERTISEMENT

Marius Nicoară are o carieră de 27 de ani ca arbitru, ceea ce face şi mai mult să apară semnul de întrebare cum de a greşit la acea fază, la o experienţă atât de bogată. Nicoară a încercat recent să se implice şi în politică, el candidând pe listele PSD din oraşul Băile Herculane, însă fără succes. La bază este profesor de educaţie fizică.

Nicoară a ratat un alt meci FCSB – Dinamo în sezonul trecut

Asistentul trebuia să se afle în brigada de arbitri desemnată să conducă sezonul trecut returul semifinalei Cupei României dintre FCSB şi Dinamo, dar a fost oprit de către Comisia Centrală ca urmare a faptului că laboratorul la care efectuase testul de coronavirus nu a putut oferi la timp rezultatul.

ADVERTISEMENT

Marius Nicoară a mai fost subiectul unui scandal în trecut, deciziile sale dintr-un meci al CFR-ului din Cluj scoţându-l din minţi pe Adrian Păun, care l-a înjurat ca la uşa cortului.

A fost înjurat ca la uşa cortului de Adrian Păun de la CFR Cluj

Jucătorul echipei clujene Adrian Păun i-a așteptat pe tuneul de la vestiare pe cei din brigadă. În momentul în care cei trei au ajuns în dreptul lui a început să îi înjure.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Marius Nicoară, din Drobeta-Turnu Severin, a fost înjurat de morți de acesta, pe ceilalți i-a făcut hoți și a folosit alte apelative greu de reprodus la adresa acestora”, a declarat un membru al Comisiei.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 1,80 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT