News

Cine este Mioara Costin, fosta șefă a Grupului de Comunicare Strategică? Cu ce s-a ocupat în trecut fosta consilieră a lui Florin Cîțu

Mioara Costin este fosta șefă a Grupului de Comunicare Strategică din guvernul lui Florin Cîțu.
22.07.2021 | 22:20
Cine este Mioara Costin fosta sefa a Grupului de Comunicare Strategica Cu ce sa ocupat in trecut fosta consiliera a lui Florin Citu
Cine este Mioara Costin, fosta șefă a Grupului de Comunicare Strategică? foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mioara Costin a demisionat din guvernul lui Florin Cîțu după ce a fost implicată într-un scandal, aceasta scriind un document cu antetul oficial al guvernului prin care făcea campanie politică premierului în cursa internă din PNL.

Florin Cîțu a refuzat să comenteze această controversă, spunând că nu dorește să vorbească despre un act care nu este oficial.

ADVERTISEMENT

Cine este Mioara Costin, fosta șefă a Grupului de Comunicare Strategică?

Costin este o fostă jurnalistă de la Realitatea Plus și a fost numită consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, în locul lui Andi Manciu, ocupând funcția de șefă a Grupului de Comunicare Strategică, notează Libertatea.

Din 28 aprilie Mioara Costin a preluat această funcție, veste anunțată de către Andi Manciu, predecesorul acesteia. Ea a fost jurnalistă la ziarul Puterea, după care s-a mutat în redacția Realitatea, la site-ul Realitatea.net, după care s-a mutat în televiziune, reporter pe zona de politic.

ADVERTISEMENT

“Pe 10 martie mi-am anunțat șefii din redacţie că voi pleca de la Realitatea Plus. Sunt aproape 7 ani de stat aici, în care am trecut prin toate etapele.

Site, un fel de invitat în studio, o emisiune prezentată, reporter pe politic. Dar nu am renunțat niciodată sa fac teren, chiar dacă ajungeam mai rar, la început.

ADVERTISEMENT

M-a învățat presa scrisă că nu poți fi jurnalist dacă nu faci teren. Vor urma niște zile de concediu, apoi o perioada de preaviz in care lucrez, in aprilie. După care vom avea drumuri separate”, a anunțat Mioara Costin în 15 martie, printr-o postare pe Facebook.

Mioara Costin, consiliera lui Florin Cîțu, a demisionat după scandalul provocat de documentul cu antetul Guvernului

Decizia de demisie a apărut joi seara, în Monitorul Oficial, Mioara Costin ocupând funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului de la finalul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Documentul semnat de ea care avea și antetul Guvernului României a provocat numeroase controverse în această săptămână. Modalitățile și direcțiile de comunicare pentru lupta internă din Partidul Național Liberal erau stabilite prin actul redactat de către Costin.

“Decizie privind eliberarea doamnei Mioara Costin, la cerere, din funcția de consilier de stat în Cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT