Sporturi

Cine este Nicholas David Ionel, românul care a câştigat proba de dublu juniori la Australian Open 2020! S-a antrenat cu Serena Williams şi are patru titluri ITF la 17 ani

31.01.2020 | 16:07
Cine este Nicholas David Ionel romanul care a castigat proba de dublu juniori la Australian Open 2020 Sa antrenat cu Serena Williams si are patru titluri ITF la 17 ani
Cine este Nicholas David Ionel, românul care a câştigat proba de dublu juniori la Australian Open 2020
ADVERTISEMENT

Nicholas David Ionel a câştigat, alături de Leandro Riedi, trofeul la proba de dublu juniori la Australian Open 2020. Perechea româno-elveţiană i-a învins în finală pe Mikolaj Lorens (Polonia)/Karlis Ozolins (Letonia), scor 6-7(10), 7-5, 10-4. FANATIK îţi prezintă cine este tenismenul care a devenit primul român care se impune la juniori în turneul de la Antipozi.

Cine este Nicholas David Ionel, românul care a câştigat proba de dublu juniori la Australian Open 2020: e legitimat la CS Dinamo

Nicholas David Ionel a scris istorie pentru România în proba de dublu juniori de la Australian Open 2020 şi continuă ascensiunea începută în 2017, când a câştigat Orange Bowl. Legitimat la CS Dinamo, tenismenul de 17 ani este în prezent pe locul 32 în clasamentul juniorilor ITF şi ocupă poziţia 552 în clasamentul ATP, fiind al patrulea cel mai bine clasat român.

ADVERTISEMENT

Până în finală, perechea Nicholas David Ionel/Leando Rieidi nu a cedat niciun set, obţinând victorii lejere. Capi de serie numărul 5, echipa româno-elveţiană a pornit ca favorită în finala cu Lorens/Ozolins, dar s-a impus abia în decisiv.

Jucator, nu jucarie. Junior dar Champion 😎 Felicitari David-Nicholas Ionel ! #GSChamp Multumiri galeriei de lux: Sebi Gima & Fatima Keita.Video credit: Fatima Ingrid.#HapticIonel #HapticJunior #HapticKinetics

Posted by Haptic Ryco on Friday, January 31, 2020

În decembrie s-a pregătit cu Serena Williams la academia lui Patrick Mouratoglou

Înainte de startul sezonului 2020, Nicholas David Ionel a fost invitat de Patrick Mouratoglou să se antreneze la academia lui, unde românul a putut să se pregătească alături de Serena Williams, Cori Gauff, Marius Copil sau Christopher Eubanks.

ADVERTISEMENT

Nicholas David Ionel a fost aproape de un succes în proba de juniori şi la US Open 2019, atunci când a făcut pereche cu polonezul Wojciech Marek, însă cei doi au fost învinşi în semifinale de Andrew Paulson (Cehia)/Alexander Zgirovsky (Belarus).

În 2017, Nicholas David Ionel a câştigat trofeul U16 la Orange Bowl, competiţie considerată un adevărat Campionat Mondial pentru tenismenii juniori. De-a lungul timpului, celebrul turneu a mai fost câştigat de nume mari din tenis, precum Robin Soderling, Tommy Robredo, Jim Courier, Stefan Edberg, Roger Federer sau Andy Roddick.

ADVERTISEMENT

A câştigat patru titluri ITF în sezonul 2019

Nicholas David Ionel a avut un sezon 2019 foarte bun în circuitul ITF, tenismenul de 17 ani reuşind să câştige patru titluri, două dintre acestea fiind obţinute în Tunisia. După ce s-a impus la turneele de la Braşov şi Târgu Mureş, românul a avut două săptămâni de vis la Tabarka.

“Preferatul meu este Gael Monfils, pentru spectacolul pe care îl face în teren și pentru pasiunea și plăcerea care reies din jocul său. Dar, mai nou, îmi place mult și Denis Shapovalov, din generația nouă, pentru faptul că este foarte determinat. Iar ca lovitură preferată, cred că aceasta ar fi stop voleul de rever al lui Benoit Paire”, spunea Nicholas David Ionel după ce câştigase Orange Bowl.

ADVERTISEMENT
  • 20 de victorii consecutive în circuitul ITF a avut Nicholas David Ionel în perioada 10 septembrie – 9 noiembrie
ADVERTISEMENT