ADVERTISEMENT
Fotbal international

Cine este personajul-cheie care ajută Norvegia să vină în România! Chemată de urgenţă din concediul maternal

Autor: Bogdan Ciutacu | 14.11.2020 | 21:07
Cine este personajul-cheie care ajută Norvegia să vină în România! Chemată de urgenţă din concediul maternal
Cine este personajul-cheie care ajuta Norvegia să vină in Romania! Chemata de urgenta din concediul maternal

Meciul dintre România și Norvegia este în pericol să nu se mai dispute, după ce nici până la această oră delegația norvegiană nu a părăsit Oslo, din cauză că jucătorul Omar Elabdellaoui a fost infectat cu coronavirus și conform legislației tot lotul ar trebui să intre în carantină timp de zece zile.

ADVERTISEMENT

Partida care ar trebui să se dispute pe 15 noiembrie de la ora 21:45, ar putea fi amânată cu o derogare de la UEFA pentru ziua de luni, iar echipa națională a României este de acord și cu această variantă.

Chiar dacă naționala lui Mirel Rădoi ar obține o victorie la masa verde, România nu ar fi sigură că ar putea urca din nou în urna a doua, după cum FANATIK a prezentat în premieră toate calculele cu privire la acest aspect.

ADVERTISEMENT

Lise Klaveness este personajul-cheie care poate salva Norvegia și care face eforturi ca delegația să ajungă până mâine la București

Federația Norvegiană de Fotbal a chemat în ajutor un avocat extrem de pregătit pe astfel de spețe și care face tot ceea ce îi stă în putere pentru ca delegația reprezentativei norvegiene să ajungă cel târziu mâine dimineață la București, pe Aeroportul Otopeni, urmând ca apoi jucătorii să suțină antrenamentul oficial.

După cum FANATIK a anunțat, situația rămâne incertă, dar dacă până la urmă discuţiile dintre Federaţie şi autorităţile locale vor da roade, lotul lui Lars Lagerback va ajunge duminică în România, primind o derogare de la UEFA pentru ca meciul să se dispute luni, în cazul contrar, Norvegia va pierde cu 3-0.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi nu vrea o victorie în afara terenului și a declarat la conferința de presă că partea română face toate eforturile ca meciul să se joace: Dacă punctele comune ar fi ca meciul să fie amânat pentru luni, nu ar fi o problemă pentru noi, dar asta nu depinde de noi și nici de Norvegia. Cel mai important e ca meciul să se joace pe teren, va trebui să cădem de acord când să se joace și ora”, a spus Mirel Rădoi.

Cine este super avocatul “convocat de urgență” de Federația Norvegiană de Fotbal și care poate aduce Norvegia la București

Lisa Klaveness este una dintre cele mai importante fotbaliste din Norvegia, cea mai mare performanță fiind locul patru la Campionatul Mondial din China (2007). Lisa Klaveness a terminat facultatea de drept și este avocat, fiind implicată mai mulți ani în soluționarea litigiilor dintre cluburi și angajați, fiind și membru în comitetul de conducere al NISO, organizație care se ocupă de drepturile sportivilor din Norvegia.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Lisa Klaveness a fost cea care a pus la punctul protocolul care a repornit fotbalul în Norvegia, după izbucnirea pandemiei de COVID-19, iar de atunci au fost foarte puține cazuri de coronavirus în rândul fotbaliștilor, singurele trei cazuri au apărut la ligile inferioare: Eliteserien și Toppserien. În plus, Lisa Klaveness este o specialistă în dreptul muncii, dar a lucrat și ca analist sportiv și comentator la postul de televiziune NRK pe parsursul Cupei Mondiale din 2014, fiind și judecător al Curții din Oslo.

Cooptarea Lisei Klaveness, care a fost chemată de urgență din concediu maternal este confirmată chiar de Secretarul General al Federației Norvegiene de Fotbal, care a declarat pentru publicația norvegiană VG: Este adevărat că ne-am întărit staff-ul într-o zi complicată pentru noi. Lise are expertiza legală”, a declarat Pål Bjerketvedt pentru vg.no, iar avocata a trimis alături de președintele Federației o scrisoare către Ministerul Sănătății, în care explică cum va face posibil care fiecare membru al delegației să se afle permanent pe parcursul deplasării la București, la cel puțin 2 metri distanță, conform protocolului COVID-19.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,69 este cota pentru ”1x” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!