News

Cine este Remus Truică, inculpat în dosarul Ferma Băneasa. A avut o relație cu Patricia Kaas

18.12.2020 | 00:42
Cine este Remus Truica inculpat in dosarul Ferma Baneasa A avut o relatie cu Patricia Kaas
Iahtul lui Remus Truică produce lunar sume amețitoare. Cât costă să-l închiriezi Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Remus Truică este un om de afaceri controversat, ajuns din vânzător de aprozar consilier în Cabinetele lui Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult, acesta a avut o relație cu Patriciei Kaas, ale cărei dezvăluiri l-au dus pe Truică la divorțul de soție.

În anii 1990 a început ascensiunea celui ce avea să devină milionar. După Revoluție, socrii acestuia au obținut mai multe imobile din București, iar unul dintre ele, o vilă de pe bulevardul Banu Manta, i-a fost dat fiicei lor, partenera de viață a lui Remus Truică. Cuplul a deschis la parterul respectivei locuințe un aprozar, iar acesta a fost debutul în lumea afacerilor pentru bărbat.

ADVERTISEMENT

Timp de câțiva ani a paronat o sală de jocuri de noroc, iar apoi și-a făcut intrarea în politică, prin soția lui Adrian Năstase, care s-a dovedit a fi o cunoștință a tatălui lui Truică. Omul de afaceri a avut „norocul” să câștige un proiect guvernamental de IT, iar firma sa a fost inclusă în Strategia Națională pentru Implementarea Societății Informaționale prin bunăvoința premierului a cărui soție îi era cunoscută, scrie B1.

Cine este Remus Truică, reținut în dosarul Ferma Băneasa

Apropierea de premierul de la vremea respectivă, Adrian Năstase, i-a adus omului de afaceri clienți ca Ministerul Finanţelor Publice, Televiziunea Română, PETROM şi Secretariatul General al Guvernului, iar firma pe care acesta o deținea, TotalNet, a fost vândută către RCS cu 1 milion de euro, în anul 2002.

ADVERTISEMENT

Nu i-a mers rău nici în anul următor. Truică a reușit să obțină două hectare de teren din Pădurea Snagov, într-un mod suspect, cumpărând drepturile litigioase pentru un teren din Pădurea Scroviștea, iar Romsilva a decis să-i acorde două hectare în Snagov. Aici și-a ridicat celebrul palat.

BRG Residencial Consulting Sevices, compania acestuia de afaceri imobiliare, a luat naștere în anul 2007 și ar fi intrat în colaborare cu Beny Steinmetz, afaceristul israelian implicat și el în dosarul Ferma Băneasa, prin administratorul Sandra Merloni-Horemans.

ADVERTISEMENT

Afacerile litigioase au fost sfera de activitate a lui Remus Trică de la plecarea din guvern. Acesta s-a alăturat mai multor personaje controversate în afacerile privind retrocedări, unde cerea un comision între 50 – 70% pentru traficul influenței pe care o avea. Aceste afaceri i-au adus mai multe proprietăți de valoare importantă, printre care o casă de vacanță pe insula Saint Martin, un apartament la Monte Carlo, iaht, dar și mai multe mașini de lux: Ferrari, Mercedes, Range Rover sau Aston Martin.

Afacerile nu i-au adus doar câștiguri financiare bărbatului, au venit la braț și cu celebra Patricia Kaas. Relația pe care a avut-o cu ea l-a dus la divorț, femeia publicând amintiri romantice din compania omului de afaceri într-o carte intitulată „Umbra din vocea mea”.

ADVERTISEMENT

„Eu nu văd decât genele lui lungi, pielea lui mată şi zâmbetul seducător. Face bine dragoste… Odată cu venirea toamnei, iată şi sfârşitul poveştii mele de iubire. Am fost păcălită. Rămâne cu soţia lui. Nu mai scrie. Nu mai sună. Ce idioată am fost”, au fost rândurile care i-au destrămat căsnicia și i-au adus un proces de custodie a copiilor „cu cântec” și acuzații de violență domestică și răpire.

Tot fosta soție a fost și cea care l-a acuzat pe Truică de intermedierea către prințul Paul a retrocedării unor proprietăți ale Casei Regale, printre care și 47 de hectare din Pădurea Fundul Sacului de pe malul Lacului Snagov.

ADVERTISEMENT