Sport

Ce poți face cu 200 de milioane de euro, cât câștigă Cristiano Ronaldo pe un sezon la Al Nassr. Cumperi drepturile TV din SuperLiga pe 7 ani și ridici două stadioane

Cristiano Ronaldo este noul jucător al formației saudite Al Nassr și va avea un venit fabulos de 200 de milioane de euro pe sezon.
31.12.2022 | 08:00
Ce poti face cu 200 de milioane de euro cat castiga Cristiano Ronaldo pe un sezon la Al Nassr Cumperi drepturile TV din SuperLiga pe 7 ani si ridici doua stadioane
Cristiano Ronaldo este noul jucător al formației saudite Al Nassr și va avea un venit fabulos de 200 de milioane de euro pe sezon. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cvintuplul Balon de Aur a semnat până în 2025 cu ocupanta locului 2 din Saudi Professional League și a devenit cel mai bine plătit fotbalist.

Cristiano Ronaldo, venit fabulos de 200 de milioane de euro pe sezon la Al Nassr

Aflat pe o pantă descendentă, Cristiano Ronaldo a decis să părăsească Europa și să meargă în Arabia Saudită, unde va primi o ”căruță” de bani. Nu mai puțin de 200 de milioane de euro, sumă cu care s-ar putea face o grămadă de lucruri în lumea fotbalului.

ADVERTISEMENT

Câștigul starului portughez într-un singur sezon în zona Golfului înseamnă bugetul tuturor echipelor din SuperLiga pe 3 ani. Media bugetului în campionatul românesc se învârte undeva în jurul a 60-70 de milioane de euro.

Dacă și-ar deschide o firmă și ar fi interesat de fotbalul de la noi din țară, Ronaldo ar putea să achiziționeze cu acești bani drepturile TV pe o perioadă de 7 ani. De asemenea, ar putea să-i achite salariul lui Nicușor Stanciu la Wuhan Three Towns pe următorii 80 de ani, în condițiile în care mijlocașul este cel mai bine plătit fotbalist român.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru inedit este faptul că venitul pe un singur sezon al lui Ronaldo la Al Nassr e doar cu foarte puțin mai mic decât valoarea de piață a celor 16 formații din SuperLiga, care sunt cotate la aproximativ 219,3 milioane de euro.

Își poate lua 200 de apartamente în blocul lui Dumitru Dragomir

Dacă ne referim la celelalte sporturi din România, comparațiile nu își mai au rostul. Cea mai bună handbalistă a României, Cristina Neagu, primește 20.000 de euro la CSM București, iar noul star al natației mondiale, David Popovici, este remunerat cu 7.000 de euro de CS Dinamo.

ADVERTISEMENT

Noul stadion din Ghencea este bijuteria coroanei în România și a costat 100.000.000 de euro. La un calcul simplu, putem vedea că vedeta în vârstă de 37 de ani poate ridica două astfel de arene într-un singur an.

Și dacă Ronaldo visează ca într-o zi să se mute cu frumoasa Georgina Rodriguez și întreaga familie la București, ar putea să achiziționeze nu mai puțin de 200 de apartamente de lux în blocul deținut de Dumitru Dragomir în complexul din Pipera.

ADVERTISEMENT

Ronaldo îi poate plăti salariul lui Messi la PSG pe 5 ani

Trecând pe plan internațional, Cristiano Ronaldo se poate mândri cu faptul că are un venit cu mult mai mare decât al rivalului său Lionel Messi. Argentinianul este plătit cu 41 de milioane de euro pe sezon la PSG, adică de cinci ori mai puțin decât CR7.

Cu banii pe care îi va încasa într-un singur sezon la Al Nassr, Ronaldo ar putea susține bugetul pe un an la fosta sa formație Manchester United sau ar putea plăti datoriile clubului Juventus Torino, aflat într-o uriașă criză financiară.

Cu un așa venit, este normal că starul portughez își poate plăti regește angajații de pe proprietățile sale sau iubita sa Georgina Rodriguez îi face din când în când câte un cadou extravagant. Așa cum s-a întâmplat și de Crăciun când i-a dăruit o mașină Rolls-Royce Dawn White, al cărui preț variază de la 356.500 de dolari la peste 550.000 de dolari.

ADVERTISEMENT