News

Cine este românca de 20 de ani care luptă în armata Israelului. Georgiana spune că este extrem de sensibilă: ”Mă doare foarte rău”

Georgiana este românca de 20 de ani care luptă în armata Israelului. Care este povestea ei și cum a ajuns tânăra pe front?
17.10.2023 | 19:57
Cine este romanca de 20 de ani care lupta in armata Israelului Georgiana spune ca este extrem de sensibila Ma doare foarte rau
Cine este românca de 20 de ani care luptă în armata Israelului. Sursă foto: Digi 24 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Georgiana are 20 de ani și este o româncă că dublă cetățenie. Aceasta a trăit prima sa parte din viață în România, iar mai apoi a plecat în Israel. Cum a ajuns însă să se înroleze în armată?

Cine este românca de 20 de ani care luptă în armata Israelului

Georgiana spune că este o persoană sensibilă. Nu i-a plăcut niciodată armata, dar a decis să se înroleze după ce a văzut atât de multă suferință în jurul ei. Acum luptă aproape de Fâșia Gaza și situația e destul de dificilă.

ADVERTISEMENT

Hannah Georgiana Avram este numele complet al tinerei cu dublă cetățenie. Avea doar 10 ani când a plecat din România, iar viața ei avea să se schimbe total. Știe riscurile la care se expune, însă nu vrea să cedeze. 

Fiind soldat, românca de 20 de ani știe că este prima țintă. Chiar și așa, speră să poată să protejeze măcar o parte din populație și speră ca numărul victimelor să nu se apropie de ordinul miilor.

ADVERTISEMENT

“Nu se știe niciodată, mai ales dacă ești soldat și te duci cu pușca pe stradă, tu ești prima țintă. Așa că, cum am văzut ce se întâmplă, am vrut să fiu combatantă, pentru că fetele nu sunt obligate să fie combatante”, a povestit românca de 20 de ani, pentru Digi 24.

Georgiana se teme pentru viața ei

Deși a ales singură această cale, Georgiana recunoaște că îi este frică. Nu îți dorește să moară la doar 20 de ani, dar nu vrea nici ca alți copii care au doar câteva luni de zile să își piardă viața.

ADVERTISEMENT

Totodată, românca de 20 de ani a mai povestit că și-a pierdut cel mai bun prieten în războiul din Israel. Nu a putut însă să participe la înmormântarea acestuia, având în vedere situația din țară.

Georgiana se teme și pentru viața altor persoane dragi, însă vrea să lupte în continuare. Deși este o persoană sensibilă, speră ca măcar să poată să ofere o mână de ajutor din această postură.

ADVERTISEMENT

„Mi-e foarte frică, nu vreau să mor la 20 de ani dar nu vreau ca nici oamenii care sunt cu copii în sate, să moară copiii de 2 luni, 5 ani. (…). Am mai pierdut un coleg care nu e legat de armată, adică de războiul acesta dar sper să nu mai pierd.

Sigur că mă doare foarte rău dar vreau să lupt în continuare ca să nu mi se mai întâmple asta și dacă aș fi stat în cameră și aș fi plâns, atunci n-aș fi ajuns niciunde, chiar dacă eu sunt foarte sensibilă și plâng foarte ușor, dar asta este”, a declarat românca pentru Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: