Life

Cine este șeful de la Automobile Dacia. El e omul care a adus mașinilor fabricate în România succes la nivel internațional

El este șeful de la Automobile Dacia. A reușit să aducă succesul internațional al mașinilor fabricate în țara noastră și este considerat cel mai bun CEO din industria auto.
21.01.2024 | 07:00
Cine este seful de la Automobile Dacia El e omul care a adus masinilor fabricate in Romania succes la nivel international
El este șeful Dacia, omul care a adus mașinilor fabricate din România succesul internațional. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Denis Le Vot, șeful de la Automobile Dacia, se află anul acesta în topul directorilor executivi, întocmit de AutomotiveNews Europe și Capgemini. Pe ce criterii a fost acesta ales.

Denis Le Vot, șeful Dacia, cel mai CEO din industria auto

AutomotiveNews Europe a anunțat că Denis Le Vot, șeful Automobile Dacia, a fost ales cel mai bun CEO din industria auto în clasamentul întocmit de Eurostars. Conform publicației, „directorii executivi aleși în Top în acest an s-au remarcat prin depășirea așteptărilor într-o perioadă marcată de conflicte, probleme de aprovizionare și costuri în creștere”.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Denis Le Vot a fost ales pentru că „Dacia a fost o poveste clară de succes pentru grupul Renault, care a achiziționat compania românească în 1999 și a lansat proiectul low-cost Logan câțiva ani mai târziu”.

Filosofia „design to cost” a companiei i-a cucerit pe milioanele de cumpărători din Europa cu modele ca l SUV Duster și hatchback-ul Sandero. Iar în prezent încearcă „să deblocheze potențialul Dacia prin trecerea la vehicule compacte, menținând în același timp prețurile scăzute și valoarea ridicată”.

ADVERTISEMENT

Denis Le Vot este de ani buni manager în cadrul Alianței Renault-Nissan. Din anul 2021 conduce Dacia, începând într-o eră în care se lansau Sandero și Sandero Stepway pe o platformă modernă.

Sub conducerea sa, anul acesta urmează să se lanseze „polivalentul vehicul de familie Jogger, care oferă spațiu pentru șapte pasageri și un aspect versatil la un preț sub 20.000 de euro. Urmează un SUV compact (n.n. – Bigster), cu care Le Vot și de Meo se așteaptă să cucerească și mai mulți clienți pentru Dacia”.

ADVERTISEMENT

Are un parcurs profesional impresionant

Denis Le Vot are o diplomă de inginer obținută la Ecole des Mines din Paris și în anul 1990 s-a alăturat echipei de vânzări și marketing de la Renault. Ulterior, a deținut funcții de conducere în operațiuni internaționale, în țări precum Rusia, Belgia și Turcia.

După asta, a fost numit vicepreședinte pentru marketing și vânzări și i s-a dat în subordine regiunea Eurasia. În anul 2013, actual șef al Dacia a fost ales  a fost numit vicepreședinte pentru vânzări și marketing având în subordine regiunea Europa și a devenit președinte al regiunii Eurasia în 2016, notează economica.net. 

ADVERTISEMENT

În 2018 s-a mutat a partenerul de alianță Nissan în calitate de președinte al regiunii America de Nord. Un an mai târziu  a devenit șef al unității de afaceri pentru vehicule utilitare ușoare.

ADVERTISEMENT