ADVERTISEMENT
News

Cine este și ce meserie are fratele lui Ludovic Orban. Câștigă de două ori mai bine decât premierul României

Autori: Adrian Baciu, Narcis Roșioru | 08.06.2020 | 08:07
Cine este și ce meserie are fratele lui Ludovic Orban. Câștigă de două ori mai bine decât premierul României
Cine este și ce meserie are fratele lui Ludovic Orban. Câștigă de două ori mai bine decât premierul României. Sursa foto: wowbiz.ro

Cine este și ce meserie are fratele lui Ludovic Orban? Iată o întrebare legată de premierul României la care mulți vor să afle răspunsul. Toți aceștia trebuie să știe că liderul PNL are un frate cu funcție importantă în statul român.

ADVERTISEMENT

Cine este și ce meserie are fratele lui Ludovic Orban. Câștigă de două ori mai bine decât premierul României

Ludovic Orban, una dintre figurile cele mai populare din spațiul politic intern, președinte al PNL și premier al României, are un frate despre care se vorbește mai puțin, dar care a ocupat funcții importante în ultimii ani.

Leonard Orban (58 de ani) a ocupat multe funcții importante în statul român în ultimii 30 de ani. Fratele lui Ludovic Orban a fost secretar de stat în Ministerul Integrării Europene și comisar european pentru multilingvism între ianuarie 2007 – februarie 2010, conform Capital.

ADVERTISEMENT

În prezent, Leonard Orban este consilier prezidențial al președintelui Klaus Iohannis, în probleme de țin de Departamentul Afacerilor Europene.

Născut în Brașov, Leonard Orban absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității din Brașov, obținând titlul de inginer diplomat. A doua facultate a fost în București, cea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE).

ADVERTISEMENT

Leonard Orban, rol important în procesul intrării României în UE

Fratele premierului a pus umărul la procesul aderării României la UE. Între mai 2001 şi aprilie 2005, Leonard Orban a fost negociator adjunct şi, ulterior, negociator şef cu Uniunea Europeană.

Acesta este semnatar al Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană (25 aprilie 2005, Luxemburg). A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, în perioada decembrie 2004 – decembrie 2006.

ADVERTISEMENT

Din ianuarie 2007, Leonard Orban a devenit primul comisar român la UE, acolo unde a îndeplinit funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului. În perioada 2010 – septembrie 2011, Leonard Orban a fost Consilier prezidențial pentru Afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Între septembrie 2011 şi decembrie 2012, a fost ministrul Afacerilor europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene.

ADVERTISEMENT

În 2002, Leonard Orban a fost decorat cu Ordinul ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuția adusă la aderarea României la NATO.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!