News

Cine este tânăra cu origini românești ucisă în Israel: “Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers”

Bruna Văleanu este este tânăra cu origini românești ucisă în Israel de teroriștii Hamas, care în weekend au declanșat o operațiune extrem de sângeroasă.
11.10.2023 | 20:37
Cine este tanara cu origini romanesti ucisa in Israel Copilul nostru a devenit o mica stea in Univers
Bruna este tânăra cu origini românești ucisă în Israel. Familia fetei, devastată de durere. Sursa foto: Facebook / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peste 1.000 de civili au fost uciși de teroriștii Hamas care au declanșat un atac sângeros în Israel. Printre victime se numără și tânăra Bruna. Aceasta are origini românești.

Bruna este tânăra cu origini românești ucisă în Israel. Familia fetei, devastată de durere

Miercuri dimineața, postul public de televiziune din Israel a anunțat că numărul morților din acest stat a depășit totalul de 1.200. Marea majoritate a deceselor au fost civili. A fost o creștere de 200 de victime de la ultimul bilanț, de marți.

ADVERTISEMENT

La patru zile după ce gruparea teroristă Hamas a atacat orașele din sudul Israelului, ucigând sute de oameni, soldații israelieni încă descoperă și adună cadavrele morților din aceste zone.

Din păcate, printre victime se află și cetățeni cu origini românești. Luni, ministrul român de externe, Luminiţa Odobescu, anunța decesul unui soldat cu dublă cetățenie, româno-israeliană. Oficialul a transmis condoleanţe familiei militarului ucis, într-un mesaj postat pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 11 octombrie, a apărut informația conform căreia încă o victimă cu legătură românești a fost lăsată în urmă de atacurile Hamas. O tânără de 24 de ani din Brazilia cu cetăţenie israeliană, a carei mamă şi soră sunt românce stabilite în Israel, se numără printre victimele masacrului din weekend.

Bruna Văleanu, în vârstă de doar 24 de ani, a fost inițial dată dispărută. Din păcate, cele mai negre vești au venit acum, iar familia a anunțat cu durere vestea decesului său.

ADVERTISEMENT

Tânăra se stabilise în Israel în 2015, în Petah Tikva. A venit atunci tocmai din Rio de Janeiro, Brazilia. În prezent era studentă la o universitate din Tel Aviv, conform Antena 3.

Familia sa a anunțat, în online, vestea tragică. ”Cu adâncă durere ne luăm rămas bun. Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers. Te vom iubi mereu!”, scriu rudele, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Tot la mijlocul acestei săptămâni, s-a aflat informația că un moldovean de 35 de ani, care se afla în Israel, în apropiere de Fâșia Gaza, a căzut victimă atacului terorist comis de membrii mișcării islamiste Hamas. Știrea fost dată de responsabilii Ministerului moldovean de Externe.

ADVERTISEMENT
Tags: