Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cine îi ia locul lui Vassaras la CCA! Propunere neașteptată: “E angajatul lui Dumnezeu”

Kyors Vassaras este la conducerea CCA din iulie 2014, când l-a înlocuit pe Alex Deaconu.
06.10.2023 | 20:40
Cine ii ia locul lui Vassaras la CCA Propunere neasteptata E angajatul lui Dumnezeu
Adrian Porumboiu știe cine este omul care ar trebui să îl înlocuiască pe Kyros Vassaras. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De atunci, Vassaras și-a atras multe aprecieri pentru rezultatele internaționale pe care le are, promovând mulți arbitri la cel mai înalt nivel, cel mai bun exemplu fiind Istvan Kovacs.

Cine ar trebui să îi ia locul lui Vassaras?

Cu toate acestea, el și-a atras antipatii pentru delegările pe care le decide în competiția internă. FCSB este unul dintre cluburile care îl contestă cel mai mult.

ADVERTISEMENT

Fost arbitru și fost patron de club din prima ligă, Adrian Porumboiu crede că există doar doi candidați ideali pentru a prelua CCA când va pleca Vassaras.

Cei doi sunt însă sub contract cu cluburi: Cristi Balaj la CFR Cluj și Alex Tudor la FCSB. Crede însă că cel din urmă nu are o poziție atât de importantă în club și ar putea deveni președinte al CCA, considerând despre el că este un om corect.

ADVERTISEMENT

Vassaras are un merit pe care nu îl putem trece cu vederea. Prin poziția sa la UEFA și prin relația pe care o are cu nașul lui, care este secretar general al UEFA, arbitrii români au fost promovați ca niciodată atât de bine.

Unii au și confirmat. Ceea ce este pentru arbitri noști o intenție clară pentru a se dezvolta și au pentru ce să arbitreze corect în țară. Din păcate unii arbitrează foarte bine în afară, dar când vin în țară, fac niște greșeli… astea sunt peste tot, greșelile omenești sunt acceptate. Revenind la Vassaras, în privința campionatului intern, cu delegările pe care le face, singura expresie potrivită este că delegările sunt varză.

ADVERTISEMENT

Nu ține cont de toate elementele, nu ține cont că unii sunt din anumite orașe și nu pot să arbitreze, de anumite legături mai vechi trebuia să fie informat de cei care au rămas în CCA. Una peste alta, făcând media nu poți spune că a fost catastrofal. Pleacă Kyros Vassaras, cine vine în locul lui?

După opinia mea, doi foști arbitri pot fi nimeriți pentru poziția respectivă: Alexandru Tudor și, chiar dacă am avut probleme cu el, Cristi Balaj. Asta în perioada în care nu erau angajați. Tudor e angajatul lui Dumnezeu acum, dar ca valoare și corectitudine, Tudor a fost un exemplu.

ADVERTISEMENT

Hațegan mai are de arbitrat, nu cred că i se îndreaptă pașii către CCA. Dacă nu se duceau la cele două cluburi, erau cei mai indicați să preia CCA. S-a încheiat filmul cu ei doi. Balaci e președinte, dar pe Tudor nu-l văd, am auzit de el doar la slujbe. Chiar dacă a fost la Steaua (n.r. FCSB), vă spun sincer că nu ar greși ca și președinte al CCA și ar face meseria ca lumea. Cred foarte mult în corectitudinea lui.

Nu am rezerve să în analizez ca arbitru fost compromis. Oricând ar putea să apeleze la el, nu ar ajuta pe nimeni cu nimic. A fost angajat o perioadă, când nu aveam echipă în prima ligă, la una din firmele mele. E de o corectitudine impecabilă, cu toate că mi-a luat un titlu”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30 și în reluare de la ora 17:30 pe Facebook și Youtube.

Adrian Porumboiu i-a găsit înlocuitor lui Kyros Vassaras

ADVERTISEMENT