Fotbal intern

Cine l-a sprijinit pe Torje la Dinamo. „Unul mi-a dat bani de chirie, iar altul l-a angajat pe tata. Toţi m-au ajutat cu ceva“

07.06.2020 | 20:33
ADVERTISEMENT

Gabi Torje a rememorat prima perioadă petrecută în Ştefan cel Mare, mărturisind cine l-a ajutat atunci: „Nea Vasile Turcu mi-a dat bani de chirie, iar domnul Badea l-a angajat pe tata“.

Vasile Turcu i-a plătit o parte din chirie, iar Nicolae Badea l-a angajat pe tatăl lui Torje

Torje la Dinamo, în 2008, a fost o adevărată lovitură pe piaţa transferurilor din România. Timişoreanul, pe atunci în vârstă de 18 ani, era unul dintre cei mai promiţători fotbalişti autohtoni şi a plecat de la Poli pentru 2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Mijlocaşul de 30 de ani şi-a amintit cum a fost primit în primele zile la Dinamo şi cum s-au comportat cu el acţionarii clubului „alb-roşu“.

„Nea Vasile Turcu, Dumnezeu să-l ierte!, din prima zi în care am ajuns la Dinamo mi-a zis: ‘Dacă vrei, mănânci în fiecare zi la mine, la restaurant. Dacă vrei îți plătesc eu chiria’. Asta a și făcut… adică era o diferență de bani,  fiindcă îmi doream să stau într-un apartament mai frumos“, a declarat Torje, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

N-a fost singurul sprijin pe care l-a primit în acea perioadă. Prea tânăr pentru un Bucureşti plin de tentaţii, fostul dinamovist a simţit nevoia de a-l avea aproape pe tatăl său.

„Domnul Badea m-a ajutat cu tot ce aveam nevoie. M-a ajutat și să-l angajez pe tata la o firmă de-a dânsului, că voiam să vină în București, ca să stea cu mine.

ADVERTISEMENT

Toți m-au ajutat cu ceva. M-am simțit apreciat. Să nu credeți că cineva te vede special dacă nu ești, doar așa pe ochi frumoși, și nu mă refer ca persoană, ci ca fotbalist. Nu cred că există cineva în lumea asta care o să investească în ceva care nu o să-l ajute mai târziu“, a mărturisit timişoreanul.

Transferul lui la Dinamo a fost unul presărat cu momente delicate. Negocierile dintre Marian Iancu, patronul lui Poli Timişoara, şi Cristi Borcea plus Vasile Turcu s-au purtat la Arad, de teama suporterilor bănăţeni. Deşi clubul de pe Bega a obţinut 2 milioane de euro în schimbul jucătorului, Torje nu a ieşit la fel de câştigat în afacere.

ADVERTISEMENT

„Multă lume nu știe, dar eu la Timișoara aveam salariul mai mare ca la Dinamo. Câștigam 8.000 de dolari la Dinamo și eu aveam 9.000 de euro la Poli, în condițiile în care era diferență de 7-8 lei la cursul valutar, euro era 40 de lei, față de 33 dolarul“, a povestit mijlocaşul.

În prezent, Gabi Torje evoluează pentru echipa greacă AEL Larisa. Acolo a petrecut şi toată perioada de pandemie. Grecia a gestionat foarte bine situația, au fost cam 3.000 de cazuri. A fost relaxare, lumea a ieșit în parcuri, a fost mult mai ok ca în alte țări. Am stat toată această perioadă aici“, a povestit bănăţeanul.

ADVERTISEMENT