Life

Cine nu ar trebui să consume cafea cu lapte. Sunt persoane care nu știu că nu e bine s-o bea așa

Cine nu ar trebui să consume cafea cu lapte. Această combinație de băuturi nu este deloc sănătoasă pentru unele persoane.
25.10.2023 | 09:04
Cine nu ar trebui sa consume cafea cu lapte Sunt persoane care nu stiu ca nu e bine so bea asa
În ce situații nu e bine să bei cafea cu lapte. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Deși multe persoane preferă să bea cafea cu lapte, nu toate ar trebui să facă acest lucru. Combinația de aceste două băuturi poate provoca probleme pentru unii oameni.

Cine nu trebuie să bea cafea cu lapte. De ce nu este sănătoasă pentru unele persoane

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, mai ales dimineața. În timp ce unii o preferă simplă, sunt multe persoane care o beau cu lapte, datorită faptului că care un gust mai bun, sau nu vor ca băutura să fie foarte tare.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, au apărut diverse păreri în legătură cu consumul de cafea cu lapte. Dr. Mihail a explicat cum stau, de fapt, lucrurile, și pentru ce persoane nu este bună această combinație.

Unele studii arată că, în cazul anumitor persoane, dacă acestea adaugă lapte în cafea, s-ar putea ca proprietățile băuturii să scadă. Totodată, alte studii spun că laptele nu influențează proprietățile cafelei.

ADVERTISEMENT

De altfel, alții spun că o cafea cu lapte ajută la hidratare, în timp ce există și studii care arată că proprietățile antioxidante ale acesteia cresc atunci când este consumată în acest fel.

Potrivit Dr. Mihail, persoanele care știu că au o anumită intoleranță la lactoză nu ar trebui să adauge lapte în cafea. Dacă fac acest lucru, atunci organismul nu va mai absorbi nutrienții pe care îi oferă cafeaua.

ADVERTISEMENT

“Diferența o face omul care consumă cafea și răspunsul acelui om la lapte. Contează nivelul de intoleranță al fiecărei persoane la lapte, care are proteine.

S-a demonstrat în anumite studii faptul că atunci când pui lapte în cafea, proteinele din lapte o să încapsuleze anumite substanțe benefice din cafea, cum sunt antioxidanții.

ADVERTISEMENT

Acele proteine o să împiedice absorbția acelor substanțe la începutul tractului intestinal. Dacă tu ai intoleranță la lactoză sau la cazeină, principala proteină din lapte, atunci e probabil ca beneficiile cafelei să scadă în cazul tău”, a explicat Dr. Mihail pe Facebook.

Cum poți să știi dacă ai sau nu intoleranță la lactoză

În continuare, Dr. Mihail a explicat cum poate afla cineva dacă are intoleranță la lactoză. Tot ce trebuie să faci este să consumi, pe stomacul gol, 0,5 l de lapte.

În cazul în care apar diverse simptome, înseamnă că laptele îți provoacă intoleranță. În schimb, dacă te simți bine, atunci poți adăuga laptele în cafea fără probleme.

“Așadar, dacă tu ești o persoană care nu ai niciun fel de intoleranță la lapte, fă un experiment: bea jumătate de litru de lapte pe stomacul gol și vezi dacă ai orice fel de simptome, cum ar fi o greutate abdominală, balonare, flatulență, atunci e probabil să ai o oarecare intoleranță la lactoză și, cel mai probabil, este bine să nu combini cafeaua cu lapte. Dacă nu ai însă nicio problemă, poți să bei cafea cu lapte de vacă”, a mai spus specialistul.

ADVERTISEMENT
Tags: