Life

Cum să bei cafeaua de dimineață ca să nu te îngrași. Conține mai puține calorii dacă o prepari în acest mod

Cum să bei cafeaua de dimineață ca să nu te îngrași? În cazul în care iubești această băutură și te temi de kilogramele în plus, încearcă să o prepari altfel.
14.10.2023 | 23:30
Cum sa bei cafeaua de dimineata ca sa nu te ingrasi Contine mai putine calorii daca o prepari in acest mod
Cum să bei cafeaua de dimineață ca să nu te îngrași. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum să bei cafeaua de dimineață ca să nu te îngrași? Cafeaua este una dintre cele mai apreciate băuturi la nivel mondial. Pentru unii oameni, băutul cafelei de dimineață a devenit deja un obicei ori o tradiție, în timp ce pentru alții rămâne o nevoie.

Cum să bei cafeaua de dimineață ca să nu te îngrași

Cafeaua are o mulțime de beneficii pentru organism. De asemenea, studiile au demonstrat că atunci când este consumată regulat, în cantități optime, poate reduce riscul apariției unor probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Iar printre acestea se numără și diabetul, dar și problemele cardiace. Ce faci însă dacă ții o dietă și vrei să slăbești? Ar fi bine să știi cum să bei cafeaua de dimineață ca să nu te îngrași.

Cercetătorii au aflat că atunci când este consumată cu zahăr, cafeaua poate să ducă la creșterea în greutate. Totul se întâmplă în timp, astfel că în patru ani de zile, o persoană poate ajunge să ia în plus câteva kilograme, potrivit sciencealert.com.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sunt oameni care preferă să consume cafeaua alături de o spumă de lapte, ori alături de frișcă. Și aceste ingrediente însă ne pot afecta silueta, chiar dacă nu le luăm în seamă.

Ce tip de cafea îngrașă cel mai mult

Cum să bei cafeaua de dimineață ca să nu te îngrași, deci? Neagră. Specialiștii spun că o cafea neagră conține mai puțin de cinci calorii. În acest mod, este perfectă în dietă, ori în lupta cu kilogramele în plus.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă la început cafeaua poate părea amară, adevărul este că în timp, gustul devine o obișnuință. Este important însă să fim atenți și la tipul de cafea utilizat. O cafea mai aromată va fi cu siguranță și mai delicioasă.

Acum că ai aflat ce ai de făcut ca să nu te îngrași, e bine să știi și care sunt opțiunile ”periculoase” pentru silueta ta. Specialiștii spun că dacă adaugi o linguriță de zahăr, trebuie să știi că numărul caloriilor crește și el.

ADVERTISEMENT

De asemenea, laptele este și el periculos în această combinație. Cappucino, dar și Latte-ul nu sunt recomandate într-o dietă. Iar același lucru este valabil și în cazul unei cafele cu frișcă, cu sirop, sau cu alte arome. O băutură simplă poate deveni o bombă calorică în astfel de situații.

ADVERTISEMENT