News

Cine se face vinovat pentru dubla crimă de la Onești. Ce au constatat autoritățile

10.05.2021 | 12:45
Cine se face vinovat pentru dubla crimă de la Onești. Ce au constatat autoritățile
Cine se face vinovat pentru dubla crimă de la Onești. Ce au constatat autoritățile. Sursa foto: libertatea.ro
ADVERTISEMENT

Autoritățile au aflat cine se face vinovat pentru dubla crimă de la Onești, petrecută în prima zi a lunii martie. Potrivit avocatului uneia dintre victime, Chimcomplex, angajatorul muncitorilor uciși, a fost găsit culpabil de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

În raportul ITM se arăta că muncitorii au suferit ”un accident de muncă mortal”. Totodată, ITM a amendat Chimcomplex și a obligat firma să refacă procedurile de securitate în muncă.

Cine se face vinovat pentru dubla crimă de la Onești

După aceste demersuri, compania Chimcomplex este pasibilă de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă.

ADVERTISEMENT

”Chimcomplex este pasibil de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă. Familiile celor două victime analizează varianta plângerilor penale împotriva Chimcomplex și a răspunderii civile (plata de daune) cu privire la accidentul de muncă”, a precizat avocatul Adrian Cusulis, conform Mediafax.

După acest anunț, familiile celor două victime analizează variantă plângerilor penale împotriva companiei din județul Bacău și a solicitării de daune cu privire la accidentul de muncă.

ADVERTISEMENT

În ultimele luni, informații din anchetă au arătat că nu existau proceduri și norme de delegare a lucrătorilor în afara combinatului. În plus, contractele celor bărbați arătau că activitatea lor se desfășura doar în interiorul combinatului, dezvăluie Adrian Cuculis, avocatul fratelui unuia dintre electricienii care au murit în tragedia de la Onești.

În luna aprilie, familia unui muncitor ucis pe 1 martie la Onești de către Gheorghe Moroșan a anunțat că va cere statului român daune morale uriașe.

ADVERTISEMENT

Fratele lui Silviu Iștoan, cel care la doar 36 de ani era ucis cu sânge rece într-un apartament din Onești, solicită despăgubiri morale de 2 milioane de euro, a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

”Aceste daune sunt solicitate de la Ministerul de Interne, care nu are decât să se întoarcă împotriva polițiștilor care au intervenit în mod greșit”, a declarat avocatul fratelui victimei.

ADVERTISEMENT

Doi muncitori nevinovați, uciși de Gheorghe Moroșan la Onești

În prima zi a lunii martie, doi muncitori în vârstă de 36 și 52 de ani care renovau un apartament în Onești au fost uciși de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat.

Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat și legat pe cei doi, în balconul locuinței. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartament după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat, la capătul a mai bine de șase ore.

ADVERTISEMENT

În prezent, Gheorghe Moroșan este reținut pentru infracțiunea de omor calificat. Tribunalul Bacău a admis în 8 martie cererea procurorilor și a dispus arestarea preventivă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri