News

Cine sunt cei doi soţi care au murit în explozia de pe Podul Crimeii. Fiica lor şi-a pierdut memoria şi nu ştie că a rămas orfană

Natalia și Aleksei Kulik sunt victimele atacului terorist de pe podul din Crimeea. Fiica lor de 14 ani și-a pierdut memoria și nu știe nimic despre moartea părinților săi.
17.07.2023 | 14:39
Cine sunt cei doi soti care au murit in explozia de pe Podul Crimeii Fiica lor sia pierdut memoria si nu stie ca a ramas orfana
Un cuplu din regiunea Belgorod a fost ucis, iar fiica lor a fost grav rănită, în urma exploziei. Foto: Colaj Fanatik/Telegram.
ADVERTISEMENT

Au apărut detalii despre victimele exploziei de pe podul din Crimeea. Victimele atacului ucrainean au fost un cuplu din regiunea Belgorod, Natalia și Aleksei Kulik.  Fiica lor de 14 ani, Angelina, a fost transportată la spital. Fetița a suferit răni. Presa rusă susține că fetița și-a pierdut memoria.

Un cuplu din Belgorod a pierit în urma exploziei de pe podul din Crimeea

Natalia și Alexei Kulik au planificat o excursie în Crimeea cu destul de mult timp în urmă. Au pornit la drum pe 16 iulie împreună cu rudele (n.r. sora cu soțul și fiica ei călătoreau în a doua mașină). La un moment dat, s-a auzit o pocnitură și întregul pod și-a pierdut luminile. În acest moment, familiile vorbeau la telefon. După al doilea sunet distinctiv, comunicarea cu familia Kulik a fost întreruptă.

ADVERTISEMENT

Natalia Kulik avea 36 de ani. Ea lucra în administrația orașului în domeniul educației. Alexei avea o afacere, ocupându-se cu transportul de mărfuri. Soții erau căsătoriți de aproape două decenii. “A fost un om bun, amabil și inteligent. Este foarte greu să vorbesc despre asta acum. Am lucrat împreună. Nu putem înțelege și accepta încă. Pare un vis”, a spus colega Nataliei.

În noaptea de 17 iulie a avut loc o explozie pe podul din Crimeea. Blogurile rusești de pe VKontakte, precum și bloggerii care susțin invazia Ucrainei, au raportat că au avut loc două explozii pe pod: la ora 3:04 și la 3:20. Liderul Crimeei anexate, Serghei Aksionov, a declarat la ora 4:21 că traficul pe pod a fost oprit din cauza unui “incident”, care a avut loc în apropierea pilonului 145 din partea regiunii Krasnodar. Traficul feroviar a fost oprit pe pod, acesta a fost reluat în jurul orei 8:40.

ADVERTISEMENT

Turiștii, îndemnați să-și prelungească vacanțele în Crimeea

Publicația rusă pro-Kremlin Readovka a relatat că o rachetă a lovit podul, ceea ce ar fi provocat prăbușirea pilonului 145 și prăbușirea a două travee. Judecând după înregistrările video ale martorilor oculari, suportul este intact. Ministerul rus al Transporturilor a declarat că platforma podului din partea Crimeei a fost avariată. Șeful parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov, a declarat că podul a fost atacat de forțele ucrainene. Ministerul rus al Apărării nu a comentat deocamdată motivele incidentului.

Potrivit autorităților ruse, două persoane au fost ucise. Acest lucru a fost raportat de guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov. În estul Crimeei vor fi deschise puncte de cazare temporară pentru turiști, a declarat consilierul șefului Crimeei anexate, Oleg Kryuchkov, scrie Interfax.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, la aceste puncte turiștii vor putea “obține orice ajutor și informații despre o rută alternativă, despre comunicațiile feroviare și despre activitatea de traversare a feribotului”. Kryuchkov a precizat că la ieșirea din Crimeea funcționează trei puncte de control pe traseul terestru care traversează regiunile anexate: Armyansk, Dzhankoy și Perekop. Kryuchkov a mai spus că turiștii care nu pot părăsi Crimeea își vor putea prelungi gratuit șederea. Mai devreme în cursul dimineții, autoritățile din Crimeea anexată i-au îndemnat pe turiști să se cazeze în hoteluri și pensiuni, dacă este posibil.

Atacul asupra podului din Crimeea, o operațiune specială a SBU

Atacul asupra podului din Crimeea a fost o operațiune specială a SBU și a Marinei ucrainene, au relatat ziarele Ukrainska Pravda și RBC-Ucraina, citând surse din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei. Potrivit interlocutorilor, podul a fost atacat cu ajutorul unor drone de suprafață. “A fost dificil să se ajungă la pod, dar în cele din urmă a fost posibil să se facă acest lucru”, a declarat sursa pentru RBC-Ucraina.

ADVERTISEMENT

Cu câteva ore înainte de explozia de pe pod, șeful forțelor terestre, Oleksandr Syrskyi, a declarat că se pregătește un “cântec de leagăn” pentru ruși. O astfel de postare a apărut în Telegramul acestuia în seara zilei de 16 iulie, iar publicațiile ucrainene și rusești au atras atenția asupra ei. După ce presa a relatat că Serviciul de Securitate al Ucrainei a fost implicat în explozie, SBU a postat un vers ușor modificat dintr-un cântec de leagăn ucrainean, folosind cuvântul “pod” din cântec, care “s-a culcat din nou”. SBU a declarat pentru RBC-Ucraina că va oferi detalii despre explozie “după ce Ucraina va câștiga războiul.

Oamenii legii au deschis un dosar penal. Potrivit anchetei, din cauza “unui atac terorist comis de serviciile speciale ale Ucrainei” în noaptea de 17 iulie, una dintre secțiunile podului din Crimeea a fost avariată, doi civili au fost uciși și un copil a fost rănit. Comitetul Național Antiterorist (CNA) al Rusiei a declarat că două vehicule de suprafață fără pilot ucrainene au fost implicate în atacul asupra podului.

 

 

ADVERTISEMENT