News

Video. Două gemene de 14 ani au murit în atacul asupra pizzeriei din Kramatorsk. Ele sunt Anna și Iulia

Tragedie într-o pizzerie din Kramatorsk. Surorile gemene și alte opt persoane au murit în urma bombardamentelor rusești.
28.06.2023 | 15:01
Video Doua gemene de 14 ani au murit in atacul asupra pizzeriei din Kramatorsk Ele sunt Anna si Iulia
Peste 50 de victime, în urma unui atac aerian asupra orașului Kramatorsk. Foto: Colaj Fanatik/Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Surorile Iulia și Anna Aksencenko și-au pierdut viața în urma loviturilor devastatoare cu rachete ale forțelor armate ruse. Adolescentele, care tocmai absolviseră clasa a VIII-a și urmau să împlinească 15 ani pe 4 septembrie, au devenit victime ale unui atac aerian, care a dus la pierderea a cel puțin opt vieți nevinovate.

Atac aerian asupra unei pizzerii din Kramatorsk

Moartea prematură a acestor două fete talentate a fost raportată la Departamentul de Educație din Kramatorsk, care a emis un mesaj de condoleanțe pentru părinții îndurerați.

ADVERTISEMENT

“Anul acesta au absolvit clasa a VIII-a, iar pe 4 septembrie ar fi trebuit să împlinească 15 ani. Racheta rusă a oprit bătăile inimii a doi îngeri.

Departamentul de Educație al Consiliului Local Kramatorsk, împreună cu toți profesorii orașului, exprimă sincere condoleanțe părinților fetelor”, se arată în mesaj.

ADVERTISEMENT

În urma tragicului incident, salvatorii au reușit să scoată de sub dărâmăturile localului cadavrele a zece persoane decedate, printre care și copii născuți în anii 2008 și 2011. Potrivit Procuraturii Generale, alte 60 de persoane au fost rănite în explozie, printre care se numără și un copil născut în 2022.

Locuințele oamenilor, aruncate în aer

Explozia devastatoare a afectat nu doar cafeneaua, ci și blocuri de locuințe, spații comerciale, mașini, un oficiu poștal și alte structuri, rezultând distrugerea generală a zonei. Ferestrele, geamurile și ușile au fost aruncate în aer, lăsând în urmă haos și distrugere.

ADVERTISEMENT

În acea seară fatidică, în Kramatorsk se aflau și turiști străini. Printre aceștia se numărau columbieni, olandezi, un flamand și un jurnalist de la The Telegraph.

Fondatorul organizației și deputatul columbian Sergio Jaramillo, scriitorul Hector Abad și jurnalista Catalina Gomez au fost și ei răniți în urma atacului cu rachete lansat de armata rusă.

ADVERTISEMENT

În contextul acestei tragedii, comunitatea locală și întreaga lume condamnă vehement acțiunile violente ale forțelor armate ruse, care au adus suferință și moarte unor oameni nevinovați.

Se cere urgentă demararea unei investigații complete și sancționarea celor responsabili pentru această atrocitate care a întristat o comunitate întreagă și a adus durere familiilor îndoliate.

ADVERTISEMENT